25 dingen om te doen in de Kempen voor je 12 bent.

Het wordt warm de komende dagen. Tropisch warm zelfs, vooral hier in de Kempen. Dat, in combinatie met een verlengd weekend betekent er op uit trekken met je kinderen. Toch?

Toerisme Provincie Antwerpen kwam op de proppen met een “Bucketlist: 25 dingen om te doen in de Kempen voor je 12de!”   Met 4 Kempenkinders in huis, kon ik niet anders dan nieuwsgierig zijn natuurlijk.

We kunnen al heel wat activiteiten afvinken en hebben onszelf als doel gesteld om tegen het einde van de zomer de bucketlist afgewerkt te hebben. bucketlist, vakantie, kempen1. De Kabouterberg in Kasterlee

Uiteraard. Een van onze meest favoriete plekjes. Een aanrader het hele jaar rond trouwens.

kempen, kasterlee

2. Olmense Zoo

We brachten ooit een warme broeierige dag door in deze dierentuin. Onze jongsten waren toen nog net te klein om er echt van te genieten, dus dat moeten we toch nog eens over doen.

3. Een modderbad in Hobbeldonk

Hobbeldonk ligt op domein De Averegten in Heist-op-den-Berg en is een natuurspeeltuin. Speelkleren aan en ravotten maar!kempen, de averegten, hobbeldonk

4. Toeristentoren in Herentals

Nog niet zo lang geleden waagden we de klim. Een adembenemend uitzicht en kinderen die het reuze-stoer vinden. Meer moet dat niet zijn!

5. Hidrodoe in Herentals

Als je dan toch al in Herentals bent, mag een bezoek aan Hidrodoe niet ontbreken. Een interactief museum dat leuk en interessant is voor kinderen van alle leeftijden (en hun ouders!)

6. Lilse Bergen

Ja. Als daguitstap of om te kamperen, we kunnen het allebei aanraden. Zon, water en strand in je eigen achtertuin.lilse bergen, kempen

7. Koeknuffelen in Poppel

Koeien zijn lieve dieren. En ook wel gigantisch groot en imposant. Maar vooral ook heel aaibaar. Op de boerderij van de familie Versteynen kun je de koeien knuffelen. Én op een echte tractor zitten. Je hoort het, een topdag voor kinderen!

8. Zilvermeer in Mol

Het Zilvermeer in Mol staat garant voor een dag waterpret en ander speelplezier. Net als bij de Lilse Bergen kun je er kamperen, bijvoorbeeld op een vlot midden op het meer. De dagrecreatie kennen we ondertussen al goed, het kamperen staat nog hoog op ons verlanglijstje!zilvermeer, mol, kempen

9. Keiheuvel in Balen

Een gigantisch leuke speeltuin met een openluchtzwembad. Bovendien kun je er ook nog andere activiteiten doen. Denk maar aan rijden met de gocarts, springen op de trampolines,…kempen, keiheuvel

10. Hoeveijs eten

Tuurlijk! Wat is een zomers uitstapje zonder ijs 🙂  Bij ons in het dorp heb je Tropic Ijs (“den Tropic”, zoals ze dat hier zeggen) en die kan ik alleen maar aanraden!

 

We hebben nog 15 leuke andere activiteiten in het verschiet dus. Om te beginnen trekken we binnenkort naar Dessel, daar willen we het Pagadderpad gaan ontdekken.

Waar trekken jullie heen in de Kempen? Deel gerust jullie favoriete plekjes!

 

Related Posts

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: