Citytrippen: het vervolg

Wie ons volgt op social media of een van de vorige blogposts al las, weet dat ik afgelopen herfstvakantie met de kinderen voor het eerst op citytrip trok. Het was leuk, een beetje spannend, maar vooral… het smaakte naar meer. Ondertussen hebben we al bedacht dat we daar een soort van jaarlijkse traditie van willen maken. Afgelopen week, tijdens een saaie vergadering, dwaalden mijn gedachten wel eens af naar mogelijke bestemmingen en hoe daar te komen.

Deze keer gingen we met de trein naar Wenen, maar eens het vliegtuig nemen, dat staat ook heel erg hoog op het verlanglijstje van de kinderen. Iedere keer dat we in de buurt van een vliegveld rijden, plakken de gezichten tegen het raam om de opstijgende en landende vliegtuigen te spotten. Het is er alleen nog nooit van gekomen om het vliegtuig te nemen. 6 personen en nu de 2 honden er bij, maakte dat we al snel voor de auto kozen. Maar hé, voor een moeder-kinderen-trip zou het natuurlijk wel kunnen! (of vader-kinderen-trip natuurlijk, want die wil ik ook nog in het leven roepen).

Een paar weken geleden, tijdens de herfstvakantie, vloog een kennis van ons met man en zoon naar Tenerife, om nog wat zon te tanken voor de sneeuw zou komen. Toegegeven, ik dacht altijd meteen aan uitgestrekte zandstranden, grote hotels, te veel mensen en meer van die dingen bij het horen van de bestemming “Tenerife” , maar niets is minder waar. De foto’s die ze doorstuurde waren adembenemend. Een heuvelachtig vulkanisch landschap, mooie stranden met kleine baaitjes, heel veel wandelmogelijkheid,… Kortom, ik moest mijn beeld over dit eiland helemaal bijstellen.

En dan dwalen mijn gedachten af…In plaats van een citytrip in een drukke stad een paar dagen weg naar een plek waar natuur centraal staat, past dat niet veel beter bij ons? Bovendien zijn de temperaturen in de herfst er ook nog erg fijn, dus ideaal om dat zomergevoel te verlengen. Vanaf Brussel zag ik dat er met Brussels Airlines zelfs een directe vlucht naar Tenerife is, en kom je er in ongeveer 4,5 uur aan. Stof tot nadenken dus. Vanaf Wenen is het ook perfect te doen.

Ik gooide het al eens in de groep tijdens het avondeten en de reacties waren wisselend. Nu we hier in een klein dorpje wonen, hebben de kinderen af en toe behoefte aan de drukte van een stad  (om daarna te kunnen verzuchten dat ze toch zo blij zijn om weer thuis in de rust en ruimte te zijn haha), dus een verlaten strand was nu niet meteen het ideaalbeeld van een weekendje weg zeg maar. 

Daarom nu mijn vraag aan alle Tenerife-gangers onder jullie: welke stadjes zijn leuk om te bezoeken en relatief makkelijk te combineren met een verlaten wandeling in de natuur? Hebben jullie tips, verborgen pareltjes, dingen die we echt niet mogen missen? Geen haast bij, het is pas voor de herfst 2023, maar de tips kunnen we alvast maar op zak hebben!

Mochten jullie nog andere verrassende suggesties hebben voor een citytrip met de kinderen (maximaal 2 overnachtingen), deel ze gerust. Wenen, Salzburg en Ljubljana hebben we al afgevinkt, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt toch? We zijn benieuwd!

Related Posts

2 Comments

  1. Wij waren afgelopen herfst op Tenerife, en het was er zalig! Wij gaan al een tijdje naar de zon in het najaar/de winter in plaats van in de zomer op reis te gaan, en dat bevalt ons heel goed. Voor ons hoeft de drukte van de steden niet echt, wij zoeken er vooral de rust en de natuur op. De Teide (vulkaan) is wel een aanrader: je kan er heel wat wandelingen doen, en als je helemaal tot aan de top wil kan je vanaf bovenaan de kabelbaan (wel duur, helaas) nog het laatste stukje wandelen (hier heb je een (gratis) permit voor nodig). Een heel mooie wandeling vonden wij ‘Barranco del Infierno’. Onze zesjarige wandelde flink mee.
    Voor kinderen zijn er ook enkele waterpretparken en je kan er ook op veel plekken surfen. Maar dat is minder ons ding eigenlijk.
    Als je nog vragen hebt: shoot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: