Europa-Park: luxe overnachten in een themahotel

Dat we fan zijn van Europa-Park, dat is geen geheim. Maar wat doe je met overnachten?

De eerste keer dat we het park bezochten, kozen we voor een blokhut op de Camp Site. Niets mis mee, maar gewoon erg back to basics. Vooral het gedeelde sanitair, daar hadden we geen zin meer in.

Bell Rock by night. Schitterend toch?

Deze keer kozen we er dan ook voor om ons volledig in de watten te laten leggen in een van de 6 themahotels, namelijk Bell Rock. Uiteraard is het niet de meest budgetvriendelijke keuze, maar he, af en toe eens zotjes doen, dat mag. En geloof ons, je zult er geen spijt van hebben!

10 x onze indruk

 1. Je voelt je er welkom. Van het moment dat je de lobby in stapt tot wanneer je je sleutel opnieuw afgeeft, iedereen geeft je het gevoel dat ze blij zijn dat je er bent. Dat is prettig. Een vlotte begroeting aan de receptie, een snelle afhandeling van de administratie en vooral een stralende glimlach.
 2. Het totaalplaatje klopt. Bell Rock is een van de vele hotels op het park zelf en volledig ingericht in een 18de -eeuwse New England-stijl. Echt ieder detail past in dit thema. Zowel heel de bouwstijl van het hotel, maar ook de aankleding, niets werd over het hoofd gezien.

3. Er zijn familiekamers voor 6 personen en die zijn ruim. Er stonden een tweepersoonsbed en 2 stapelbedden en nog steeds hadden we niet het gevoel dat we op elkaars lip zaten. Niet dat we veel in de kamer geweest zijn natuurlijk, maar toch.

4. Het ontbijtbuffet was om duimen en vingers bij af te likken. Wat.een.keuze! Van basis keizerbroodjes en toastbrood tot heerlijk suikerbrood, kaneelbolletjes en nog veel meer. Een uitgebreid assortiment gerookte vis, kaas en vleeswaren. Yoghurt, ontbijtgranen, spek en eieren,…. Hier maakte mijn hart een sprongetje van!  En absoluut een pluspunt: ondanks de grote drukte was het ook hier mogelijk om lekker rustig te ontbijten en slaagden de dames en heren van het ontbijt er vlekkeloos in om er voor te zorgen dat alles aangevuld bleef.

5. We dineerden niet in het hotel maar gingen wel als afsluiter van de avond een cocktail drinken bij “The Spirit of Saint Louis”, terwijl 3 van de 4 kinderen al heerlijk lagen te slapen. Heel veel keuze, wederom een heel gezellige inrichting en zo luxe om dan achteraf gewoon de lift naar je kamer te kunnen nemen.

6. Er is een wellness en een zwembad. Toen wij er in april waren was het buitengedeelte nog niet geopend, maar ook het binnenzwembad zorgde voor de nodige ontspanning na een dag rondstappen in het park. Als hotelgast mag je trouwens in alle hotels van het zwembad gebruik maken, ook een leuke optie.

7. Verblijf je in het hotel, dan kun je ’s ochtends een half uur eerder het park in. Een aantal attracties opent ook eerder zodat je er eigenlijk al eentje afgetikt kunt hebben voordat iedereen het park binnen kan. Altijd prettig, vooral in drukkere periodes.

8. Naast het feit dat je eerder het park in kunt, ga je ook via een zijingang naar binnen. (via Spanje) Je ontloopt zo de drukte van de hoofdingang. Wandelen van hotel naar ingang nam 5 minuten in beslag, veel dichter kan niet meer dus.

9. Een andere plus voor hotelgasten is de shuttlebus.  Deze bus brengt je van de ingang van het hotel tot aan Rulantica, het waterpretpark en weer terug. Het is zo prettig om na aankomst gewoon je auto op de parking van het hotel te kunnen laten staan!

10. Reserveer samen je hotelovernachting gelijk je parktickets, dan liggen deze ook klaar bij de receptie. Opnieuw wachttijden uitgespaard aan de ingang. Reserveer je ook tickets voor Rulantica, dan zit de huur van een locker meteen inbegrepen bij je ticket.

Maar was er dan nergens een puntje van kritiek?

Kritiek zou ik het niet noemen, maar twee dingen hadden net beter gekund.

 1. De laddertjes van de stapelbedden piepten enorm. Wanneer ’s nachts iemand uit bed moest, was gelijk de hele kamer wakker.
 2. Bij het ontbijtbuffet kon je koffie krijgen, maar geen ‘specialiteiten’ zoals een cappuccino. De tweede ochtend merkte ik (door de mensen aan de tafel naast ons), dat je dat gewoon kon vragen aan de dames van het ontbijtbuffet. Zij kwamen het dan aan tafel brengen. Een mooie service, maar je moest het maar net weten.

Zouden we het nog eens doen?

Maar ja! Volmondig ja zelfs! De sfeer, de luxe van een heerlijk bed en lekkere douche, maar ook de nabijheid van het park en de shuttle bus zorgen er voor dat we hier zeker opnieuw voor zouden kiezen.

Er zijn uiteraard ook voldoende hotels net buiten het park, maar dan moet je nog steeds de auto nemen en dan kun je niet vroeger het park in.

Wil je de totaalbeleving compleet maken, dan is een hotel op het park echt een aanrader. Wij logeerden in Bell Rock, maar er zijn dus 6 hotels in totaal, allen in hun eigen stijl.  Wij dineerden in Santa Isabel, volledig in de stijl van een Portugees klooster, ook heel erg cool. Vorige keer dat we er waren dineerden we in Hotel Colosseo, waar je je gelijk in Italiaanse sferen waant.

Hoogst op mijn verlanglijstje staat echter Kronasar, het meest recente hotel met rechtstreekse toegang tot Rulantica. Reden genoeg om nog een keertje terug te gaan dus!

Hotel Bell Rock. Hier zie je ’s avonds een spetterende (haha) watershow

Voor de lezers die al eerder in Europa-Park waren: waar verbleven jullie? En hoe lang duurt volgens jullie het ideale verblijf?

Related Posts

4 Comments

  1. Wij gingen er vijf jaar geleden voor het eerst (toen waren onze jongsten 5) en ook toen was het heel erg leuk. Je hebt eigenlijk overal attracties voor de mega thrillseekers en de meer gemoedelijke attracties. Daarnaast vind ik de shows ook echt meer dan de moeite, en er zitten er zeker tussen voor jongere kinderen ook. Er is bijvoorbeeld ook een sprookjesbos, en grote speeltuinen,…En op het einde van de dag een leuke parade. Rulantica, het waterpark, gaat eigenlijk ook al wel voor grotere kleuters, omdat je ook daar weer alles hebt voor verschillende leeftijden (en gradaties van durf) Denk dat jullie het er zeker al wel naar jullie zin zouden hebben!

 1. Kronasar is zeker een aanrader 😍
  Vorige jaar verbleven en een topper tot en met! Zeer goed ontbijtbuffet, leuke zoektocht savonds met de kids door het hotel en super vriendelijk!

  We gaan ook zeker terug! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: