Hidrodoe – het laatste uitstapje in België

Heel wat jaren geleden bezocht ik met de kinderen Hidrodoe (check die kleine hummeltjes op de foto’s!). “De wereld van het water”, 4 jaar geleden vonden we het al top, maar toegegeven, voor een aantal dingen waren ze echt nog wel wat jong.  De experimentjes vonden ze de max, maar de informatie liep wel wat langs hen heen. Onze jongste twee waren immers pas 4 toen.

Een aantal weken geleden mochten we opnieuw naar Hidrodoe. In die 4 jaar is er heel wat veranderd, dus nieuwsgierig waren we wel. Gezien we midden in een verhuischaos zitten – voor wie het gemist heeft: over een paar weken emigreren we naar Oostenrijk – , trok onze oudste dochter van bijna 10 met Pé en Mé naar Herentals. Omdat foto’s soms meer zeggen dan woorden, een fotoverslag van een dag Hidrodoe!

Zowel dochter als grootouders waren super enthousiast. Wat hen het meest aansprak was het interactieve stuk, zelf dingen doen is altijd leuker dan naar statische dingen kijken natuurlijk. Daarnaast was het erg rustig door het reservatiesysteem. Dit zorgde er voor dat je echt op een coronaproof manier alle experimenten zelf kon uitvoeren zonder wachttijden. De film was ook een aanrader en oh ja, ik moest ook zeker vermelden dat de pannenkoeken erg lekker zijn! 🙂

hidrodoe, herentals,

Kortom, ben je de komende tijd nog op zoek naar een toffe uitstap in eigen land, dan kunnen we je, ook vier jaar na ons eerste bezoek, Hidrodoe van harte aanraden. Interactief, leerzaam, ontspannend, het heeft echt alles. En niet onbelangrijk: het is ook nog eens een betaalbare uitstap.  Hidrodoe is in juli en augustus elke dag open van 9u30-17u.  Je reserveert op voorhand je tijdslot en kan daarna zo lang blijven als je wilt. ’s Middags kun je een broodje of een pannenkoek kopen. 

Tip: Ga vroeg in de ochtend naar Hidrodoe en sluit de dag af in het Netepark. ’s Ochtends leren over water en ’s middags zwemmen 🙂

 

Related Posts

3 Comments

  1. Deze zomer ook voor het eerst naar Hidrodoe getrokken met de dochter. Ze heeft zich kostelijk geamuseerd daar. En bovendien ook enorm leerrijk. En het toppunt is dat ze dit schooljaar ook op schooluitstap gaan naar daar. Ze kan er alleen maar slimmer van worden, niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: