Herfstvakantie op recreatiepark de Leistert

Toen we nog in België woonden, was de herfstvakantie traditioneel een moment om een paar dagen weg te gaan. Gewoon in eigen land of net de grens over. Even bekomen van de eerste drukke schoolmaanden en vooral keihard genieten van de schitterende herfsttaferelen.

Een hotel, dat vonden we met kleine kinderen niet zo fijn. We kozen daarom ook altijd voor een huisje of een stacaravan, bij voorkeur op een kindercamping in Nederland bijvoorbeeld.

Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert in Limburg is ook zo’n park met niet alleen kampeerplekken, maar ook glampingtenten en bungalows met plaats tot 18 personen. Ideaal voor familieweekendjes zeg ik u. Denk bij de bungalows trouwens niet aan van die muffe krakkemikkige huisjes, maar aan verblijven in boerderijstijl, voorzien van alle comfort. Want hé, een beetje luxe mag af en toe wel.

Het voordeel aan zo’n vakantiepark is dat je alles bij de hand hebt. Speeltuinen en ander entertainment, restaurantjes of afhaalmogelijkheden en natuurlijk een zwembad. Kortom, eens je geïnstalleerd bent, hoef je het park niet per se meer af en dat is fijn. Bovendien is alles op loopafstand, dus de kinderen kunnen zelf veilig op ontdekking gaan.

Wat wij doen tijdens zo’n weekend?

  • Uit eten gaan. De eerste avond nemen we vaak wat mee van thuis, maar de tweede avond trakteren we onszelf op een avondje uit. Zoiets als Restaurant Grillo zou echt wat voor ons zijn. Zelf aan tafel grillen, dat geeft toch een andere dimensie aan uit eten gaan.
  • Iets met het animatieteam. Het leuke aan de Leistert is dat ze niet alleen activiteiten voor jonge kinderen hebben, maar dat er ook voor tieners leuke dingen georganiseerd worden. Wat denk je van een Selfie-game of een filmquiz?
  • Hyperbowling. Een soort van bowling next level, met speciale effecten en extra spelelementen. Bovendien duurt een potje 55 minuten, wat voor ons meer dan genoeg is.
  • Buiten wandelen. Ja dat klinkt duf, maar dat is het niet. De Leistert is een prachtig domein (en al helemaal in de herfst natuurlijk!) waardoor het echt geen straf is om daar rond te wandelen. Hebben je kinderen motivatie nodig, dan kun je aangeven dat je onderweg voldoende speeltuintjes tegenkomt.
  • Een andere topper is natuurlijk de mini-golf. Bij ons traditioneel iets wat we enkel op vakantie spelen. Wie na de 18 holes gewonnen heeft, mag bij ons altijd kiezen wat we gaan eten. Reken maar dat iedereen fanatiek meespeelt!
Restaurant Grillo
Mini-golf in een schitterend decor
Bowlen is al-tijd een goed idee

Kortom, we hebben altijd meer plannen dan tijd tijdens zo’n verblijf op een vakantiepark.

Hoe brengen jullie de herfstvakantie door?

Waren jullie al ooit op vakantie bij de Leistert? Wat zijn de absolute must-do’s? Of hebben jullie andere plannen tijdens de herfstvakantie?

Related Posts

1 Comment

  1. De laatste jaren wel eens eens weekendje naar zo’n vakantiepark geweest en ook de komende jaren staat dat nog wel op de planning om te doen. Ideaal omdat je makkelijk kan anticiperen op het weer vind ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: