Va-va-kantie!! Ooit kan het wel weer!

Vakantie…het lijkt zo ongelofelijk lang geleden. Sterker nog, het ís lang geleden. En dan behoren wij nog tot de gelukkigen die afgelopen zomer coronaproof op vakantie vertrokken, dus eigenlijk hebben we niets te klagen. Ik vraag me ook oprecht af hoe dat zal gaan, die eerste keer weer massaal op vakantie. Nu hebben van die hotels met all-inclusive formules me nooit echt aangesproken, maar door de hele Covid-pandemie kan ik me al helemaal niet meer voorstellen dat we met z’n allen schouder aan schouder aan een meterslang buffet staan aan te schuiven. Of wat dacht je van een hele dag op elkaar gepakt als sardientjes op een handdoek naast het zwembad liggen? Pure horror.

Nee, geef mij maar liever een vakantiehuisje dan. Vakantiewoningen zijn er in alle formaten en afwerkingen, maar ze hebben allemaal gemeen dat je gerust gelaten wordt. En oh, wat hou ik daar toch van! Je weet wel, gewoon lekker je eigen ritme volgen, zelf beslissen wat je wanneer doet en niet gestoord worden door andere vakantiegangers. Heerlijk!  Grote luxe hoeft voor ons niet, maar ruimte is echt prioriteit nummer 1 bij ons. Gelukkig kun je tegenwoordig best wel veel criteria toevoegen wanneer je begint te zoeken. In een ideale wereld koop je ergens een vakantiehuis, een uitvalsbasis waar je altijd heen kunt. Een huis kopen in Ibiza bijvoorbeeld, voor zonnige zomervakanties, of een caravan in de Ardennen, het kan allemaal.

Les 2 Alpes – Frankrijk

Ik ben zo iemand die daar dus keihard van geniet, van dat zoeken naar hét ideale vakantiehuis. Gratis tip: op de site van Belvilla kun je echt pareltjes vinden in binnen- en buitenland, ook voor grotere gezinnen/groepen. Vroeger gingen we nog wel eens skiën en toen was ik al bijna een jaar op voorhand aan het wegdromen bij vakantiewoningen in FrankrijkDicht bij de piste en de skischool, op een locatie waar je de hele week geen auto meer nodig hebt, eventueel een zwembad in de buurt, geen uitklapbank maar echte bedden. Zoveel criteria die tegen elkaar afgestreept werden om uiteindelijk bij net dat ene huis of appartement een heel warm gevoel te krijgen en te weten dat die het echt wel moest worden. En dan na het boeken al meteen aftellen hoeveel keer het nog slapen is tot de vakantie begint. Spoiler: heel erg veel keer slapen als je bijna een jaar op voorhand boekt.

Les 2 Alpes – Frankrijk

Voor aankomende zomer hebben we nog geen vakantiehuis geboekt. We hopen tegen die tijd immers volop met een verhuis bezig te zijn. Een verhuis naar ons eigen huis in de bergen. In plaats van websites met vakantiewoningen uitpluizen, zijn we nu hele avonden bezig om de websites van lokale immobiliënkantoren door te spitten. Hopelijk kunnen we ook daar plots, na het lezen van ontelbaar veel bouwplannen en plattegronden, uitroepen: “Yes, dit huis moet het worden!”

Zuid-Tirol – Italië

Duimen jullie mee?

 

Related Posts

5 Comments

  1. Tuurlijk duimen we mee voor jullie!
    Hier staat er niets op de planning en bij ons is het echt al heel lang geleden (heumz, zo lang dat ik de tel kwijt ben, 5-6 jaar?) Toch voor een vakantie van meer dan één weekend.

  2. Ik duim! Absoluut!
    Wij boekten ook nog geen vakantiehuis voor deze zomer trouwens. Ik weet niet in welke richting ik moet gokken. Denemarken en Italië staan op de shortlist … en annulatievoorwaarden zijn sowieso heel belangrijk nu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: