Tirol: alle seizoenen in 1 vakantie

Het mag duidelijk zijn dat ik mijn hart verloren ben in Tirol en meer bepaald in het Pitztal. Het is er ook al-tijd mooi. Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen, maar die monumentale bergen, die zijn er altijd. De laatste jaren zijn we alleen in de zomer in de bergen geweest – een sneeuwvakantie komt ooit weer wel als er meer budget is – , maar de afgelopen weken hebben we echt alle seizoenen in een vakantie gehad!

Toen we aankwamen, voelde het als lente. De temperatuur was goed, het gras was nog groen door de regelmatige regenbuien en er hing veel goeds in de lucht. ’s Morgens vertrokken we met een truitje aan, tegen de middag duwden we datzelfde truitje zo ver mogelijk in de rugzak omdat het zo warm was. hochzeiger, pitztal

rifflsee, pitztal

Na een paar dagen werd het zomer. Hoogzomer. Inclusief een strakke blauwe hemel, trillende lucht boven de weilanden, mouwloze shirtjes en veel zonnecrème. Verfrissende duiken in het openluchtzwembad en lange avonden op het terras na een zweterige dag hiken maakten het plaatje compleet.

pitztal, thöni

 

1 dag, uitgerekend toen schoonbroer en – zus langskwamen, regende het. Regenjasjes aan en toch maar wandelen. De mist die tussen de bergen hing, de mysterieuze sfeer die je dan krijgt, de geur van nat gras, ik werd in 1 keer naar de herfst gekatapulteerd. En wie mij al langer kent, weet dat dat zeker geen straf is. Natuurlijk mis je de panoramische vergezichten door de dikke wolkenpakken, maar die bergen krijgen zo iets machtigs wanneer je er in je eentje wandelt in de regen. De kleuren en geuren zijn intenser, je bent je bewust van iedere stap die je zet.

De dag erna werd ook regen voorspeld, maar we besloten er toch op uit te trekken, onrustige zielen die we zijn. En gelukkig maar. We namen de lift naar de Rifflsee en eenmaal boven gekomen, viel onze mond open van verbazing. Daar waar we 3 dagen eerder nog zwetend rond het meer liepen, lag er nu bijna 20 cm verse sneeuw. Winter in hartje zomer, het kan. Zo onverwacht en zo mooi, ik werd er helemaal stil van. De kinderen niet trouwens, die liepen uitgelaten gillend door de sneeuw, niet goed wetend wat hen overkwam :-). Op 1 nacht tijd viel er meer sneeuw dan wij in de Kempen de afgelopen jaren samen gezien hebben. Hoe zotjes is dat.

rifflsee
Zag je dat meer op een van de foto’s hierboven? Dit is datzelfde meer, de Rifflsee, 3 dagen later. Volledig in sneeuw en mist gehuld.

Om maar te zeggen, de bergen, dat is in ieder seizoen een goede keuze. Laat je verrassen, je zult nooit teleurgesteld worden!

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: