Glamping in de Kempen? Gewoon doen!

Of we met ons gezin een weekend wilden kamperen? En dan niet hutjemutje in een kleine festivaltent, maar of we echt van glamping wilden doen. Dicht bij huis. Die vraag stelden de mensen van Toerisme Provincie Antwerpen ons en het is natuurlijk geen verrassing dat we daar niet lang over na moesten denken.

lilsebergen-receptieAfgelopen weekend was het dan zo ver. Vrijdagavond checkten we in in onze luxe watertent op de camping van de Lilse Bergen. Jawel, de Lilse Bergen, sowieso al een van onze favoriete plekken voor zomerse daguitstappen. We hadden al wel op de website gesurft om te zien hoe zo’n tent er dan uit zou zien, maar we waren ongelofelijk onder de indruk van ons verblijf.

Want we moeten eerlijk zijn, hoewel kamperen hoog op ons verlanglijstje staat, zijn we (nog) niet van die doorwinterde kampeerders die op een klein gasvuurtje, zittend op een boomstronk ons potje gaan koken. En ja, eigenlijk houden we ook wel heel erg van de luxe van een echt bed. Glamping, glamorous camping, is dus echt iets voor ons.kamperen, lilse bergen, kempen, glamping

In zo’n luxe watertent, daar heb je natuurlijk wel wat voorzieningen. Er waren 6 slaapplaatsen (een dubbel bed, een stapelbed en een dubbel bed in een alkoof), een ijskastje, 4 kookplaatjes en stromend water. Onze favoriet: een eigen toilet. Midden in de nacht met een kleuter naar het sanitaire blok lopen, dat sprak ons net wat minder aan.

Maar los van alle luxe, genoten we van het uitzicht. Een onbetaalbaar uitzicht. De watertent, de naam verklapt het al, ligt aan de rand van het water. We hadden een fenomenaal uitzicht over het meer en het bos. De zonsondergang zorgde voor adembenemende beelden. Veel zonsopgang zagen we jammer genoeg niet door het slechte weer. lilsebergen-uitzicht lilse bergen, uitzicht, zonsondergang, kempen

Het leuke aan kamperen, is dat je buiten leeft. We aten binnen, maar met de tent open. Op zondag aten we broodjes aan de tafel voor de tent. Dingen die je thuis, het eerste weekend van oktober, niet zo snel zou doen. De kinderen liepen met hun laarzen door de plassen en in de regen. Ze zagen hoe het water van de Lilse Bergen plots golven had door de wind en slopen naar de eendjes om ze te aaien – althans, dan probeerden ze – . Met hun fietsjes fietsten ze naar het speeltuintje dat nog geen 50 meter van de tent lag. Kind 1 zat om 22u nog op het terrasje naar de sterren te kijken.  lilse bergen, glamping

“Was het dan niet koud?”, hoor ik jullie denken.  Oh ja, het was koud. Hoe luxe de tent ook is, het is natuurlijk wel een tent. ’s Nachts daalde de temperatuur tot een kleine 5 graden. Freezing cold, zoals ze dat zeggen.  Ik had voor onze kinderen een warme-winter-onesie gekocht. Die pyjama, in combi met warme sokken, een lekker warm donsdeken en een extra fleece zorgden er voor dat ze alle vier als roosjes sliepen. Ze bleven ’s ochtends zelfs langer liggen omdat het zo knus en warm was in hun bedje, als dat geen meevaller was!lilse bergen, kamperen, kempen, onesie

Er is op de camping van alles te doen. Er is een skatepark, sportvelden en overal zijn er speeltuintjes. Je kunt er wandelen en fietsen, er is een mini-golf en je kunt waterfietsen huren. Door de regen – ja we kozen een wat ongelukkig weekend uit – deden wij niet veel meer dan bij de tent hangen en van elkaar genieten. En echt, dat was meer dan genoeg.glamping, lilse bergen, voorlezen

Kortom, kamperen in je achtertuin, het is een aanrader, zelfs als dat dan tijdens een regenachtig herfstweekend is. Een weekend heerlijk niets doen, tijd hebben voor elkaar en gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt. Ik kan echt zeggen dat het voor ons een mini-vakantie was.

Kriebelt het ook om een weekendje weg te gaan? Klik dan *hier* voor meer informatie over de Lilse Bergen.  Ze hebben er trouwens nog veel meer leuke slaapmogelijkheden. Wat dacht je van een tipi of een boomhut?

Trekken jullie er soms een weekendje op uit? Een weekendje dicht bij huis? Deel gerust jullie kindvriendelijke adresjes in de reacties!

 

 

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: