Koeltas on tour #4 – Lilse Bergen

Morgenmiddag begint de schoolvakantie én de weersvoorspellingen zijn top! Wat wil een mens nog meer? Juist ja, een picknickplek met voldoende schaduw en water.

Daarom neem ik jullie deze week mee naar de Lilse Bergen, in Lille dus.

BLOGLILSEBERGENingangDe Lilse Bergen is een viersterrencamping met een zwemvijver en een grote speeltuin. Je kunt er overnachten met je eigen tent, maar je kunt er ook een stacaravan, boomhut of tipi huren. Je hoeft echter geen campinggast te zijn om te kunnen genieten van de zwemvijver en de speeltuin.

Het zwemgedeelte is opgedeeld in twee stukken.

Enerzijds heb je de grote zwemvijver. Daar kun je, net als op het strand, je handdoek uitspreiden en regelmatig een frisse duik nemen.

BLOGlilsebergenoverzichtNieuw sinds dit voorjaar is de 15 meter lange waterglijbaan. Gegarandeerd plezier voor de durfallen onder ons! BLOGLILSEBERGENglijbaan

Anderzijds heb je er ook een plonsvijver, waar het water maximaal 50 cm diep is. Het leuke is dat de plonsvijver midden in de speeltuin ligt.  De speeltoestellen staan immers niet alleen in het zand maar ook in het water!

PICKNICKLILSEBERGENspeeltuinPICKNICKLILSEBERGENspeeltuin2De speeltuin is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn kleine glijbanen, babyschommels en lage klimtoestellen voor de allerjongsten. De oudere kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de hangbruggen en grotere klimtoestellen die aan de andere kant van de plonsvijver staan.

Picknicken kan je overal. Je kunt gewoon een plekje zoeken op het zand, maar rondom het zandgedeelte en tussen de twee zwemgedeeltes in, staan ook veel bomen. In de schaduw picknicken aan een picknicktafel, een welkom rustmoment als het tropisch warm is!PICKNICKLILSEBERGENpicknick

Mocht je iets vergeten zijn, dan is er de cafetaria, die centraal gelegen is. Je kunt er ijsjes en chips kopen, maar ook frietjes met een snack.

Pluspunten:

* Erg makkelijk te bereiken. Meteen aan afrit 22 van de E34.

* Erg groot, dus ook als het hoogzomer is, dan heb je niet het gevoel om als sardientjes in een blikje op het strand te liggen.

* Gratis parkeerplaats, veelal in de schaduw van de bomen

* Zandstrand + water = instant vakantiegevoel

* Veel extra activiteiten voorhanden, dus perfect mogelijk om er een volledige daguitstap van te maken.

Minpunten:  

* Als je later op de dag aankomt, is het iets moeilijker om parkeerplaats te vinden.

* Je kunt aan de ingang alleen cash betalen en er is niet meteen een geldautomaat in de buurt.

* Door de verschillende zwemgedeeltes, kan het moeilijk zijn om het overzicht te houden als je kinderen hebt met verschillende interesses.

Wat moet je meenemen naar de Lilse Bergen?

* Cash geld om het toegangskaartje te kopen.

* Strandspeelgoed.

Een bezoek aan de Lilse Bergen combineer je met:

* een van de talrijke betalende activiteiten op het domein, zoals waterfietsen, kajakken of minigolfen.

* een heerlijk ijsje bij de Tropic Ijs in Gierle.

* een stop aan het borstbeeld van Louis Neefs.

* een bezoek aan de graanwindmolen ‘In Stormen Sterk’, iedere laatste zondag van de maand.

* Vergeet ook niet bij aankomst of vertrek even halt te houden bij de draaischijven aan de ingang. Onze kinderen vinden het hypnotiserend effect alvast erg fascinerend! BLOGLILSEBERGENhypnose

Zin gekregen om een dagje te genieten in het Lilse Bergen? Doen! Hier is het in ieder geval een van onze meest favoriete plekjes.  Alle informatie betreffende openingstijden, tarieven etc, vind je hier terug.

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Laat in een reactie weten wat voor jou van een bepaalde plaats een goede picknickplek maakt. Op woensdag 1 juli rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

Related Posts

7 Comments

  1. Op den buiten, langs een vaart, waar je de leeuweriken hoort en ziet, waar het geritsel van het riet hoorbaar is en af en toe een waterhoentje het water inponst, dit is voor mij de ideale picknickplaats.

    1. Hoera Liesbeth, jij wint de koeltas van deze week! Laat je me je adres nog weten, dan krijg je de tas zo snel mogelijk thuis gestuurd! Veel plezier ermee, groetjes Annelore

  2. Ooh wat bij mij een picknikplek moet hebben is een goei WC, jaah je hoort het goed een WC, met 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud is dat onmisbaar. Dus een cafetje in de buurt waar we die kunnen gebruiken of op een domein waar er zijn…gewoon als we niet te ver weg ervan zijn is het handig. Zo gaan wij al eens naar Doel om daar op de dijk te piknicken, in de molen kan je dan naar het wc gaan, of naar domein puyenbroeck waar er ook wc’s zijn of naar het ster waar er ook veel zijn.

  3. Mijn plek préféré om te picknicken is achter in de tuin. Onder de notelaar en uit de wind kan het heerlijk vertoeven zijn. Half schaduw, half zon. Laat het lekkers maar afkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: