Koeltas on tour #7 – Recreatiedomein Keiheuvel – Balen

In onze missie om eindelijk de Kempen beter te leren kennen, trokken we een paar weken geleden met de koeltas naar Recreatiedomein Keiheuvel in Balen.

KEIHEUVELwelkom

De Keiheuvel is een natuurgebied midden in de Kempen. Een deel hiervan is opengesteld als recreatiedomein. Je vindt er een speeltuin, openluchtzwembad en tal van andere ontspanningsmogelijkheden.

Wij waren er meteen bij openingstijd en het was nog heerlijk rustig. Na de ingang kom je in de speeltuin terecht. Voor ons absoluut een topper. Aangepast aan verschillende leeftijden, schaduwrijk, originele speeltoestellen. Kortom, alles wat ik van een speeltuin verwacht.

KEIHEUVELoverview

Het eerste gedeelte van de speeltuin is vooral geschikt voor kleinere kinderen. Er zijn klimtoestellen, glijbanen en schommels op maat van de allerkleinsten.

Daarnaast heb je ook nog een gedeelte voor de oudere kinderen, met een echt klimkasteel, een klauterhelikopter en nog veel meer.

KEIHEUVELhelicopter

KEIHEUVELkasteel

De speeltoestellen liggen in het zand, deels in de schaduw van naaldbomen. Ideaal bij warme temperaturen.

Het openluchtzwembad zag er erg leuk uit. Jammergenoeg is dit zwembad pas vanaf 12u30 geopend, dus dit houden we op de verlanglijst voor volgende keer.

KEIHEUVELzwembad

Er staan meerdere picknicktafels, maar wij kozen er voor te picknicken op een grasveld vlakbij het zwembad, met uitzicht op de speeltuin. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om een hapje te eten of te drinken.

KEIHEUVELpicknick

Pluspunten:

* Overzichtelijke speeltuin met verrassende elementen, geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

* Ruime (gratis) parkeerplaats.

* Toegang is gratis. (toegang tot het openluchtzwembad is 2euro)

Minpunten:

* Openluchtzwembad is pas geopend vanaf 12u30.

Een bezoek aan recreatiedomein Keiheuvel combineer je met:

* een bezoek aan Centerparcs De Vossemeren in Lommel, op amper een kwartier rijden. Je kunt het park namelijk gratis binnen (tenzij je gebruik wilt maken van het zwembad). Wij wandelden ruim twee uur door het park, bezochten de kinderboerderij en lieten ons verrassen door de flamingo’s in de Market Dome. Instant vakantiegevoel en ’s avonds gewoon weer naar huis.

KEIHEUVELkinderboerderij KEIHEUVELkinderboerderij2 KEIHEUVELflamingo

 

Ook zin gekregen in een uitstap naar Recreatiedomein Keiheuvel of een dag dieren aaien en het vakantiegevoel beleven in Centerparcs De Vossemeren? Hier en hier vind je alle nuttige informatie.

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Deel in een reactie hier of op de Facebookpagina je favoriete picknickdrankje.  Ga je voor verfrissend water, bubbels of nog iets anders? Op woensdag 22 juli rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

 

Related Posts

9 Comments

 1. Ik heb sinds 2 weken een lekker drankje gevonden in de…… Albert Heijn ! Echt Hollands dus : crystal clear passievrucht/citroen. Heerlijk verfrissend én suikervrij ! 🙂

 2. Wij hebben wel altijd onze thermos bij voor een lekker glaasje Marokkaanse muntthee! Ook onze tweelingmeiden lusten daar al graag een slokje van!

 3. Ik ken de Kempen echt maar totaal niet. Jammer genoeg zijn mijn vakantiedagen op maar hey, weekends zijn ook minivakanties 🙂 Is dat daar ook een beetje plezant voor mensen zonder kinderen?

  1. Hey Claire,

   De Kempen zijn ook zeker de moeite voor kinderloze mensen 🙂 Zo kun je hier in de buurt een hele culinaire fietsroute volgen, met op iedere tussenstop de mogelijkheid om een streekproduct te proeven. Het is misschien een idee voor een najaarsreeks, de kempen zonder kinderen 🙂

 4. moh .. dat ik dat hier zo falikant aan het missen was , die zomer tour, in de kempen dan nog !

  dit jaar is mijn favoriete drankje : aardbei limonade https://liebest.wordpress.com/2015/06/07/aardbeienijs/
  of -niet zelfgemaakt- green tea van lipton (zonder bubbles , ik ontdekte het pas)

  (ik heb mijn danone koeltas, vergeten in de carpool auto na de blog brunch, jammer want mijn nieuwe slaatjes lunchdoos past niet in mijn oude koeltas .. en ff googlen heeft me geleverd dat het niet simpel is zo’n koelhoudtas zelf te fabriceren.. dju toch)

  1. Hey Liesbesth,
   daar kunnen we misschien een mouw aan passen. Stuur je me een mailtje (lieve.walravens@danone.com) met jouw gegevens?
   Grtjs,
   Lieve

 5. Ik vind je uit-tips echt leuk! Wij gingen vorige week naar de Brielmeersen in Deinze, ook leuk!
  Mijn favoriete picknickdrankje zal, naast water uit onze verschillende tupperware-flessen, toch wel een fris glaasje witte of rosé wijn zijn. Instant vakantiegevoel!

  1. Johanna, onze onschuldige hand heeft jou deze week als winnaar van de Danone-koeltas gekozen! Stuur je me een berichtje met je adresgegevens, dan komt de koeltas zo snel mogelijk jouw kant uit!

   Niet gewonnen deze week? Geen nood. Aankomende maandag maak je opnieuw kans!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: