Uit met kinderen: de toeristentoren in Herentals

Op zoek naar een uitstapje dicht bij huis? Dan is de toeristentoren in Herentals een perfect idee.

De Wederhelft ging er een paar weken geleden mountainbiken met een vriend en sleepte ons er afgelopen zondag mee naartoe. herentalsWe parkeerden onze auto aan de ingang van het bos en begonnen onze wandeling. Onze kinderen hadden er zin in en voor we het wisten hadden we al een heel eind gestapt. Bossen zijn altijd leuk om in te wandelen. We namen dan ook onze tijd en stonden bij ieder vreemd takje, stukje mos en voorjaarsbloemetje stil om even te kijken.herentals, meiklokje

Plots kwamen we uit op een open zandvlakte waar de toeristentoren staat.  Voor 1 euro mag je de klim naar boven wagen. Enthousiast namen de kinderen de trap naar boven, gevolgd door een iets minder dappere mama die met knikkende knietjes steeds een verdieping hoger klom. Hallo hoogtevrees!toeristentoren

Maar het was het waard. Wat een uitzicht! Van op de toren konden we ongelofelijk ver kijken, over alle boomtoppen heen. We beseften op dat moment eens te meer in wat voor groene omgeving we wonen. Bij de toeristentoren is ook een cafeetje waar je iets kunt drinken trouwens, ideaal om uit te rusten na een lange wandeltocht.herentals, toeristentoren

We wandelden nog wat verder en stuitten op een gigantisch leuke speeltuin. Deze bleek bij De Boskantien te horen.  De kinderen vonden hernieuwde energie en ravotten dat het een lieve lust was. Toen we vertrokken, moesten we ze al beloven daar zeker nog eens terug te gaan omdat het zo cool was.de boskantien

Om maar te zeggen, soms vind je de mooiste plekjes in je achtertuin. We wonen nu al bijna 11 jaar in de Kempen en dit stukje natuur hadden we nog niet eerder ontdekt.

Wil je nog meer ondernemen in Herentals? Ga dan eens naar het Netepark of plan een bezoek aan Hidrodoe, ook meer dan de moeite waard!

herentals, toeristentoren

Related Posts

10 Comments

  1. Wat een heerlijke plek! Ik kwam hier vroeger met kamp wel eens.. Lang geleden, maar zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken!

  2. Leuk, is zeker iets om te onthouden. Elin loopt nu net dus is wellicht nog iets te klein. Maar de omgeving is wel heel mooi, dus de buggy mee en gaan is ook zeker een optie! Leuke tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: