Koeltas on tour #1 – Netepark Herentals

In deze eerste echte aflevering van mijn zomerreeks “Koeltas on Tour”, neem ik jullie mee naar het Netepark in Herentals. We hebben er afgelopen zomer en dit voorjaar immers al menig zonnige uurtjes doorgebracht.

Stel je een grote speeltuin voor, waarbij alles in zacht zand staat met daar rond groenzones met bankjes om uit te rusten. Er zijn ook voldoende bomen om een plekje in de schaduw te bemachtigen.

De speeltoestellen staan wijd verspreid in het zand, dus de kinderen lopen elkaar niet in de weg. Er zijn zowel kleine glijbanen en babyschommels voor de allerjongsten, als een piratenklimschip voor de avontuurlijkere kinderen. Dit maakt de speeltuin geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

BLOGspeeltuin

BLOGpiratenschip

Picknicken kun je heel eenvoudig op de grasveldjes rond de speeltuin. Mocht je na de picknick nog zin hebben in een dessertje, dan kun je terecht in de cafetaria van het zwembad.

BLOGeten

Pluspunten?

* Ruime gratis parking bij de speeltuin

* Grote speeltuin, maar toch heel makkelijk om het overzicht te houden. Bovendien komen de kinderen, mochten ze het domein aflopen, eerst op de parking terecht en dan pas op de weg.

* Groot aanbod aan speeltoestellen, geschikt voor alle leeftijden

* Door de uitgestrektheid heb je niet snel het gevoel dat het té druk is. Kinderen vinden altijd wel iets om op te klauteren zonder lang te moeten wachten.

* Goed onderhouden. De speeltoestellen zijn allemaal in goede staat, maar ook de speeltuin zelf ligt er altijd netjes bij. De aanwezigheid van veel vuilnisbakken met mogelijkheid tot sorteren (fantastisch!) dragen hier zeker toe bij.

Minpunten?

* De speeltuin is gratis toegankelijk van september tot juni. Daarna betaal je een toegangsprijs tussen de 3,90 en 5 euro (afhankelijk van leeftijd). Die prijs omvat de toegang tot het volledige domein, dus ook de toegang tot het zwembad, zelfs al heb je niet de intentie om daar gebruik van te maken. In de zomer is dit voor ons dus niet de speeltuin waar je even voor een uurtje heen gaat.

Wat moet je zeker meenemen naar het Netepark?

* Schepjes, emmers, auto’s. Het zand nodigt uit tot het bouwen van kastelen!

* Zwemkledij

De speeltuin combineer je met:

* een van de betalende activiteiten, zoals bijvoorbeeld minigolf of trampolinespringen

* een bezoek aan Hidrodoe om alles te leren over de wonder wereld van het water  (opgepast: gesloten op woensdag en zaterdag)

Zin gekregen om een dagje te genieten in het Netepark? Ik kan het je absoluut aanraden!  Alle informatie betreffende openingstijden, tarieven etc, vind je hier terug.

 

 

Related Posts

8 Comments

  1. Uit de reacties op deze blog én op de Facebookpagina, trok de onschuldige hand van Kind 1 de eerste winnaar. Gefeliciteerd E. Neem je voor het weekend contact met me op om je adresgegevens door te geven? Dan krijg je de koeltas zo snel mogelijk thuis gestuurd.

  2. Onze eerstvolgende uitstap voor een leuke picknick in de Kempen zou gaan naar ‘de grote houten toren’ zoals ons zoontje Pelle van 3,5 zou zeggen … Voor de mama’s en de papa’s betekent dit : de toeristentoren in Herentals (Heistraat). Leuk om samen naar boven te klimmen, iets te drinken op het terras en ravotten in de bossen en zandduinen rondom.

  3. De eerste komende uitstap die gepland staat is een bezoek aan Boudewijnpark daar onze zoon van 2.5 helemaal verzot is op de dolfijnen….

  4. Onze eerst komende picknick zou zondag met Vaderdag naar het stads park hier in Aalst zijn.
    Vermits onze tuin nog niet af is en we toch graag van het mooie weer genieten gaan we regelmatig picknicken in het stads park.
    Met een hele leuke vernieuwde speeltuin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: