Knuffel eens een koe met Campina

Boerderijdag. De laatste dag van mei begon nochtans wat aarzelend. Bewolkt, regenachtig, winderig. Toch stonden de vier kinderen deze morgen al vol ongeduld naast ons bed rond te springen. Hadden ze gekund, ze zaten om 7 uur al aangekleed en wel in de auto.

Waarom?  Omdat we naar de Campina Boerderijdag gingen!

Vandaag zetten drie Campina-boerderijen hun deuren open voor het grote publiek. Op die manier krijgt iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een “echte” boerderij. Want heel eerlijk, weten jullie hoe het er aan toe gaat in een melkveebedrijf? Wij in ieder geval niet.

We kozen voor de boerderij van de familie Versteynen in Poppel.

Eenmaal aangekomen werden we vlot onthaald en van alle nodige informatie voorzien. Er waren verschillende mogelijkheden: je kon tijdens een geleid bezoek de boerderij bezoeken, er was de optie om een fietstocht tussen de velden te maken en je kon vrij rondlopen en deelnemen aan allerlei activiteiten, voornamelijk op kinderen gericht.

Wij kozen voor deze laatste mogelijkheid, alhoewel een rondleiding door de boerderij ons ook erg interessant leek. We houden dit voor volgend jaar, als de kinderen weer wat ouder zijn.

We startten ons bezoek meteen met een hoogtepunt. Knuffelen met ‘ons Agnes’, een koe met een ongelofelijk hoge aaibaarheidsfactor. De kinderen waren laaiend enthousiast maar tegelijk ook wel geïntimideerd door de grootte van zo’n dier. Je kunt trouwens altijd een afspraak maken voor een sessie koeknuffelen. Meer info.

IMG_0402

Het aaien van Agnes was een ding, het mogen zitten op een tractor (“mama, da’s toch wel een echt echte he?”), was, vooral voor onze jongens, zo mogelijk nog straffer.

DSC_0053

Zo verliep eigenlijk ook de rest van de ochtend. De kinderen liepen luid gillend van enthousiasme van de ene activiteit naar de andere. We waren er van 10u tot 13u en raakten maar niet uitgekeken. Een springkasteel, een koeienrace, een partijtje boerengolf, fruit vangen en een koe melken…Ondanks het feit dat er tijdens het ochtendprogramma al ruim 500 bezoekers waren, kregen we nooit het gevoel dat het druk was. Heerlijk!

IMG_0435 IMG_0432
IMG_0455 IMG_0452

IMG_0424

Van al het spelen, werden we hongerig. We proefden de nieuwste smaken yoghurt (njam, die met perziken!) en daarna mochten we in de Campina-bar een drankje halen. Het was jaren geleden dat ik nog Cécémel gedronken had, maar wat is dat toch lekker! De kinderen gingen helemaal uit hun dak met de Fristi, iets wat ze thuis alleen maar mogen drinken als er een feestje is. Maar he, Boerderijdag was ook wel een feest voor ons!

IMG_0408DSC_0049

Toen het begon te regenen, schuilden we onder een grote tent, waar Kind 2 een prinses werd en we 4 koeien versierden met decopatch. De koeien staan ondertussen op de nachtkastjes van elk kind te pronken, als herinnering aan vandaag.

DSC_0044 IMG_0444DSC_0048

Kortom, het was een super evenement.  Niet alleen zat alles goed in elkaar, het waren vaak ook de kleine dingen die het verschil voor ons maakten. Zo stond er op iedere picknicktafel een grote mand vers fruit. We genoten!

De Boerderijdag is een aanrader voor iedereen met én zonder kinderen. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij, misschien met de fiets, maar zeker ook om de rondleiding in de boerderij te kunnen volgen!

Tot slot mag ik nog iemand blij maken met een gevulde koeltas van Campina. Wat moet je doen?  Like onze Facebookpagina en laat me weten wat jouw favoriete zuivelproduct is. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 3 juni om 20u00. Succes!

IMG_0457

Related Posts

10 Comments

 1. Als ik er nog geen had, ik zou zeker zo’n koeltas willen winnen 😉 Wij hadden ook een super voormiddagje en leuk om jullie daar tegen te komen!

 2. Oh fijn zeg! Jammer dat ik dat niet wist, lijkt me super om te doen!
  Ik waag dus zeer graag mijn kans op de goodiebag, mijn glaasje chocomelk mag hier niet ontbreken 😉

  Liefs
  (Unique) Marieke

 3. Mmmh, een dagelijks potje yoghurt mag hier niet ontbreken. Liefst met frambozen of rode besjes. Jammie!
  En ik noteer meteen de boerderijdag op de kalender voor volgend jaar. Lijkt me super om met de kinderen te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: