Op de reisplanning in 2020

Geïnspireerd door een blogpost van Liesellove met bijna dezelfde titel, besloot ik om onze reisplannen en -dromen voor 2020 op te lijsten. Nu we boven in de hal een nieuwe zelfgekozen wereldkaart gekozen hebben, dromen we ’s avonds al weer eens vaker weg. Dicht(er)bij op vakantie en weekendjes weg, daar houden we van. Verder weg reizen, dat blijft voorlopig bij dromen, niet in het minst omdat vliegen met z’n zessen niet bepaald budgetvriendelijk is. De geneugten van een groot gezin 😉

wereldkaart
De kaart hangt nog wat provisorisch, tot we zeker weten waar we hem op willen hangen, vandaar de touwtjes.

In het voorjaar gaat de Wederhelft op zijn jaarlijkse mannenweekend, een traditie met 5 vrienden die nu toch al voor de 14de keer doorgaat. Dit jaar huren ze geen huisje in de Ardennen of Zeeland, maar vliegen ze naar Zweden, hoe cool is dat!

In datzelfde voorjaar ga ik voor het eerst met mijn broer een weekendje weg op citytrip. We moeten nog vastleggen waar we heen gaan, maar Edinburgh, Dublin of Oslo staan hoog op de verlanglijst. Maar goed, moeder gaat op stap dus, zonder man en kinderen. Afgelopen jaar deed ik dat ook al eens, alleen heb ik me toen een weekend in een hotel in Eindhoven opgesloten om te schrijven, heerlijk vond ik dat. Nu gaan we waarschijnlijk ergens met het vliegtuig heen en dat vind ik spannend. Wheieieieieieiei.

In de Paasvakantie heb ik nog een paar dagen vrij en daar zou ik ook wel ergens heen willen. We kampeerden al in Nederland en bezochten ook al eens Europa-Park in Duitsland. Vorig jaar genoten we van de eerste warme lentezon in de Ardèche.  Benieuwd wat er nu nog op ons pad komt, suggesties zijn altijd welkom.

En alsof het nog niet genoeg is, gaan we eind april een lang weekend naar de Ardennen. Niet alleen, maar met goede vrienden en hun gezin. Wanneer we nu samen zijn, is de dag/middag/avond altijd veel te kort en moeten we iedere keer met gezonde tegenzin afronden omdat de kinderen anders echt wel veels te schandalig laat in bed liggen. We hebben ergens in de bossen twee caravans naast elkaar gehuurd op een camping bij een riviertje. Nu al zoveel goesting om te gaan!

O, en nog een toevoeging waar ik ook heel veel zin in heb: in juni gaan we met heel de schoonfamilie een weekendje naar het Vennebos. Say what? Ja hoor, op weekend met je schoonfamilie kan best heel erg leuk zijn. Tenminste, als je zo’n leuke schoonfamilie als de mijne hebt!

De zomervakantie, die brengen we grotendeels door in Oostenrijk. Eerst een paar dagen Zwarte Woud, een korte tussenstop bij vrienden in Zwitserland en daarna 18 – achttien! – heerlijke dagen in Tirol. We gaan naar dezelfde plek als vorig jaar en dat vinden we alle zes de max.  Het huisje was top, de eigenaars hebben kinderen in dezelfde leeftijd als die van ons en een buurmeisje dat perfect matcht met onze dochters. Bovendien is er in de omgeving zo veel te doen dat we nooit langer dan 15 minuten in de auto zitten tijdens onze vakantie, voor ons een absoluut pluspunt!

tirol

En die verre reizen dan, Annelore? Wel, die verre reizen zijn dromen. We kunnen ons te pletter sparen voor een fancy vliegvakantie of we kunnen ook veel kortere en dichtere reisjes maken. Voorlopig gaat onze voorkeur daar naar uit. Maar mochten we de kinderen laten kiezen, dan vlogen ze naar Japan, geïnspireerd door een van de laatste afleveringen van Sergio en Axel van de Kaart.

Waar trekken jullie heen in 2020? Hebben jullie ook ergens in huis een wereldkaart hangen waar je bij weg staat te dromen? Of een boekenplank met allemaal reisgidsen die lonken? Waar kijken jullie naar uit?

*De wereldkaart kregen we cadeau van wereldkaarten.nl, de perfecte site om een foto cadeau voor jezelf of een ander te maken. Ik viel helemaal voor de sterrenhemel op onze wereldkaart, net omdat we die bij de slaapkamers op willen hangen. Je kunt echter ook kiezen voor meer klassiekere uitgaves of nog abstractere versies. Kwalitatief in ieder geval top!*

Related Posts

2 Comments

  1. Ik hoop mijn wederhelft eindelijk eens te motiveren om nog eens een verre reis te maken en ook een reisje enkel met de zoon staat op mijn verlanglijst. We moeten voor het eerst een zomervakantie overbruggen dus de timing zit goed 🙂

    1. en waar zou de verre reis heen gaan? 🙂

      een reisje alleen met je zoon moet ook super tof zijn. Ik heb daar ook wel eens over gedacht, maar je kunt moeilijk met 1 van de 4 gaan he, dat vind ik niet kunnen tegenover de rest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: