Le Pommier: dé perfecte camping voor waterratten!

Een zonnige vakantie in april. Te berijden met de auto en de moeite waard om voor 1 weekje te gaan. Vacansoleil adviseerde ons Le Pommier in de Ardèche (Frankrijk).

Omdat we het wel leuk vinden om verrast te worden en omdat reizen met kinderen altijd een goede ervaring is, besloten we om het gewoon te doen en weet je, het was een zalige vakantie! 

 

Le Pommier

Camping is een understatement. Le Pommier is een vakantiedomein, of zoals ze het zelf zeggen: “Hotellerie de plein air”, een openluchthotel dus.

Wij kwamen er aan de eerste dag dat het weer open was na de winterstop. Iedereen moest nog wat zijn weg vinden, maar zonder enige uitzondering was echt iedereen hier even vriendelijk. Inchecken verloopt zoals in een bungalowpark. Je krijgt je sleutels en een parkplan en komt zo bij je tent/caravan/staanplaats. Geen typisch Vacansoleilmannetje dat voor je uit fietst en op een kwartier tijd alle ins en outs van de camping en de omgeving verteld heeft. Geen probleem, maar het heeft nochtans wel charme. (Misschien is de aparte Vacansoleilreceptie er wel in het hoogseizoen trouwens. Er stond wel een tent, maar die was nu nog onbemand)

De camping

De camping kan in de zomermaanden iets meer dan 3000 mensen herbergen. Persoonlijk krijg ik het er daar Spaans benauwd van, maar ik kan me wel voorstellen dat de gezellige drukte in combinatie met het gigantische zwembad heel aantrekkelijk klinkt voor velen. Het domein is trouwens meer dan groot genoeg en de individuele staanplaatsen/caravans en tenten zijn groot genoeg om comfortabel te kamperen. Nu in de paasvakantie was het er heerlijk rustig.

Wat doe je er?

Zwemmen! Le Pommier staat bekend om zijn gigantisch waterpark en daar is geen woord van gelogen. Zwembaden voor peutertjes tot een echt baantjes-trek-bad, glijbanen voor beginners  en spectaculaire slides voor echte durvers, voor iedereen is er iets.  Het zwembad heeft toezicht van redders (top!), je mag er niet met je schoenen binnen (top, zo blijft het proper!) en je mag er niet picknicken (top! Geen afval, geen insecten, geen stinkende vuilbakken en niemand die de tomaten van tussen zijn broodje laat vallen en niet opruimt!).

le pommier

Heb je nog echt kleine kinderen, dan kom je ogen te kort. Er is zoveel leuks te zien dat je de hele dag achter ze aan rent. Voor kinderen van onze leeftijd (jongste zijn 6), vond ik het al super goed te doen. Zij konden bijvoorbeeld alleen van alle glijbanen af en deden dat dan ook uren aan een stuk.

Animatie: Er is iedere dag (kinder)animatie voorzien. Dat gaat van de typische kinderactiviteiten tot yoga aan het zwembad of intervaltraining. Je kunt het animatieteam vergelijken met het team dat in een Club Med of een andere All-in hotelformule werkt. ’s Avonds is er een minidisco. Let er wel op dat alles wat het Franse ritme aanhoudt en dat dit pas om 20u30 is. In de paasvakantie stelde de kinderanimatie nog niets voor, maar wij misten het niet. Er was zoveel ander leuks te doen.

Mini-golf: Je kunt gratis minigolf en tafeltennis spelen, hoe tof is dat!

Springkastelen: Er is een pleintje met een 7-tal springkastelen, geschikt voor kinderen van 0-14 jaar. Wij hebben er menig uur doorgebracht.

Je verveelt je in ieder geval geen seconde!

Eten en drinken

Op het park kun je nergens cash betalen. Bij het inchecken krijg je een horloge waar je een geldbedrag op stort. Daarmee kun je overal terecht. Er is een kleine supermarkt en er zijn twee bakkers. De prijzen liggen hoger dan bij een gewone supermarkt, maar zijn acceptabel voor Franse begrippen. Ik kan je zeggen dat de croissantjes overheerlijk zijn. Er zijn verschillende restaurants en snackbarretjes, dus mocht je niet willen koken, dan is dat perfect mogelijk.

Tip: net buiten het domein ligt een Intermarché (ook open op zondagvoormiddag in juli en augustus) waar ze echt een heel uitgebreid aanbod hebben.

Pluspunten

+ Zwembad

+ Verschillende  voetbal- en basketbalveldjes

+ Animatieteam

+ Vriendelijkheid van medewerkers

+ Cashloos betalen

Minpunten

– Erg groot waardoor je soms je auto nodig hebt om van A naar B te gaan. In juli en augustus rijdt er blijkbaar wel een treintje over de camping.

– Afhankelijk van waar je logeert kun je de kinderen niet alleen naar zwembad/kinderclub/bakker laten gaan wegens te ver.

– Ben je moeilijk te been, dan is dit geen camping voor jou. Het is erg heuvelachtig.

– Een grote speeltuin ontbrak

Is het een aanrader tijdens de Paasvakantie?

Ja absoluut. Tuurlijk is het water nog niet op de zomerse 31 graden, maar slechts een 16-17 graden, maar toch zijn we iedere dag gaan zwemmen. Tegen het einde van de week (20 april) was het overdag al 25 graden en was het zwembad ook al opgewarmd naar een goede 20 graden. Een op en top zomergevoel in de Paasvakantie, heerlijk was dat.

Ga je in het voorseizoen naar Le Pommier, dan kun je al van alle faciliteiten genieten, terwijl het lijkt alsof je bijna een privé domein bezit. Ik zou wel opteren voor een caravan i.p.v. een tent, gezien het hier nu nog afkoelt tot aan het vriespunt ’s nachts.

Laatste tip:  Wij verbleven in stacaravan FM14, de laatste in een straatje. Achter ons was nog een stukje braakliggende grond. De kinderen konden hierdoor de hele dag voetballen, ravotten en tegen de bergwanden opklimmen. Bovendien zaten we op wandelafstand van zwembad, bakker en supermarkt.

 

De kinderen – zelfs onze twee koukleumen van jongens – hebben zich nog meer ontpopt tot echte waterratten. Kunnen jullie nog campings met een tof zwembad aanraden?

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: