Landal het Vennebos: het vakantiegevoel dicht bij huis

Afgelopen weekend waren we te gast in Landal het Vennebos. We verheugden ons op een weekendje gezelligheid, zwemmen en mini-disco. Maar bovenal wilden we ons laten verrassen, we hadden van vrienden immers al heel veel goeds gehoord over het park.

Benieuwd wat wij er van vonden?
Ik checkte op vrijdag om 15u in en merkte dat veel mensen hetzelfde idee hadden. De receptieruimte stond stampvol, maar alles verliep ontspannen en efficiënt. Gewapend met het parkplan en de sleutels ging ik op zoek naar ons huisje.

vennebos, ontdeklandal

We kregen een huisje in zone 6, vlakbij het zwembad en ook dicht bij de parkeerplaats. Ja, de parkeerplaats buiten het park, want het Vennebos is autovrij. Fan-tas-tisch!

Het merendeel van de huisjes werd recent vernieuwd en dat was duidelijk te merken. Mooie lichte kleuren aan de muur, moderne keuken en waanzinnig fijne bedden. Ja, de kwaliteit van de bedden was geweldig. Ik heb in maanden niet meer zo lekker geslapen als daar!

De kinderen stormden wat later het huisje binnen, verdeelden de slaapplekken en waren een kwartier later al samen onderweg om het park te verkennen.

De volgende ochtend, na een goede nachtrust en een stevig ontbijt, stonden we om 9u aan het zwembad. ‘Zwembad’ doet trouwens oneer aan het geheel. Het Vennebos heeft een echt subtropisch zwemparadijs. Genoeg amusement voor een hele dag zwemplezier. Een golfslagbad, een wildwaterbaan, bubbelbaden, verschillende glijbanen en een buitenbad, er viel genoeg te ontdekken. Alles was op maat van onze kinderen. Veilig, proper en overal lekker warm. Zelfs onze oudste zoon, die er deze zomer nog in slaagde om van de kou te bibberen terwijl iedereen wegsmolt van de hitte, plonsde al die tijd in het zwembad en had de tijd van zijn leven.

Na het zwemmen ontdekten we de binnenspeeltuin (erg leuk!), de supermarkt (ruim aanbod!), het schepijs (hoera voor banaan-toffee-ijs!) en schreven we ons in voor een aantal activiteiten.

Het was rotweer, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Terwijl de mannen deelnamen aan een voetbaltornooitje, bouwde ik met de meisjes hutten. Later op de avond gingen we naar de mini-disco met Puk en Pelle en als hoogtepunt van de avond mochten we marshmallows roosteren. ALTIJD een succes.

Zijn we dan 100% enthousiast?

Bwa, voor 95% denk ik. Het huisje was super, het park erg mooi en goed onderhouden en de animatie en mogelijke activiteiten zaten goed in elkaar. Waar ik persoonlijk aan moest wennen, was de drukte in de overdekte plaza waar de restaurantjes zijn en waar de Bollo-show was op zondag. Natuurlijk regende het pijpestelen, dus echt  iedereen zat binnen, waardoor het extra druk was.

Waar ik ook aan moest wennen, was de grootte van het park. Wij kiezen meestal voor kleinschalige campings, waar onze kinderen de hele dag alleen kunnen rondrennen als ze dat willen. Het Vennebos is groot en alle huisjes lijken op elkaar, waardoor je makkelijk verdwaalt (als kind dan, want alles staat eigenlijk heel duidelijk aangegeven)

Gaan we het nog doen?

Ik denk het wel. Het zwembad was supertof en de luxe van een huisje is ook wel eens fijn. Bovendien kregen we een echt vakantiegevoel ondanks het feit dat we maar op een half uurtje rijden van thuis zaten. En niet te vergeten, er is nog zoveel leuks te doen waar we nu geen tijd voor hadden zoals bijvoorbeeld de bowling of het bezoeken van de kinderboerderij, dat we zeker nog een weekend of midweek kunnen vullen met het ontdekken van al deze dingen!

Wij verbleven in het Vennebos op uitnodiging van Landal maar zijn oprecht enthousiast. Een echt vakantiegevoel krijgen op nog geen half uur van thuis, dat is geweldig!

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: