As we speak #4

“As we speak”, een rubriek die in korte puntjes een aantal onderwerpen bespreekt. Dagdagelijkse onderwerpen, die zo dagdagelijks zijn dat ik er geen hele blogpost aan wil wijden, maar die toch leuk genoeg zijn om terloops te vermelden. Een soort van “Oeist? Goed en met jou?” dus, geïnspireerd op de rubriek van Kelly

De vorige “As we speak” dateert al weer van januari, hoog tijd voor een update dus.

1/ Tuin.  Woensdag was het lekker weer. Ik begon plichtbewust onkruid te wieden en plots had ik het helemaal gehad. In een vlaag van overdreven enthousiasme heb ik een stukje van ons terras uitgebroken. Een stuk van 4 x 4 meter zo ongeveer.  Wat we nu gaan doen op die plek? Geen mens die het weet. Mocht iemand suggesties hebben, laat maar komen.

In mijn schoonfamilie wordt zo’n actie trouwens een typisch geval van OEI genoemd, een geval van Ongewenst Eigen Initiatief. Ik kan ze geen ongelijk geven bij nader inzien :-).

aswespeak-tuin

2/ Verjaardag.  Kind 1 wordt 6 in augustus, maar net als vorig jaar zullen we het feestje voor de klasvriendjes eind juni houden. Kind 1 heeft al een thema bedacht (Ninja Turtles – het is een fase, het is een fase), dus ik ben volop bezig om ideetjes voor de traktaties en de uitnodigingen te verzamelen. Ons gezin en voorpret, ze gaan hand in hand.

3/ Verslaving.  Op Instagram liet Renilde meermaals haar liefde voor Chai blijken. Nieuwsgierig als ik ben kocht ik ook eens een doosje. BAM. Verkocht. Verliefd. Verslaafd. Dit is zo lekker. Veel lekkerder dan thee en zachter dan koffie. Ik beperk me tot een kopje per dag, maar als het zou kunnen, ik hing een infuus. Echt.

aswespeak-chai

4/Beddenwissel.  Kind 1 en Kind 2 sliepen al geruime tijd samen en dat werkte goed. Van de ene dag op de andere besloot Kind 1 echter dat hij er genoeg van had en verhuisde weer naar zijn eigen kamer. Kind 2 vond dat maar niets en besloot dat kleine broer dan maar bij haar moest slapen. Zo gezegd zo gedaan. Kind 1 voelt zich de koning te rijk in zijn eigen kamer waar hij rustig met de LEGO kan spelen zonder dat hij gestoord wordt. Kind 2 en 3 slapen super goed samen. En Kind 4? Die moet er allemaal niet van weten en beschouwt haar eigen kamer als absoluut privé-domein waar geen ander een voet binnen mag zetten.

5/ Alpenkoorts. Elk jaar krijg ik meer en meer last van heimwee naar de Alpen. De eerste jaren ebde dat gevoel weg in de eerste week na de skivakantie, maar de laatste jaren blijft dat gevoel steeds sluimerend aanwezig. Zo ook dit jaar, sterker dan ooit eigenlijk. Ik bracht ondertussen al nachten al surfend door, zoekend naar een of andere B&B die ter overname staat voor geen geld. De kans dat we ooit echt definitief naar daar vertrekken, is klein. De financiële kant van de zaak is momenteel het grootste struikelblok, maar heel eerlijk, ik weet ook niet of we ooit genoeg lef zouden hebben. De kinderen uit hun vertrouwde omgeving halen, alle zekerheden opgeven, het is niet iets wat je zomaar even doet natuurlijk…Een mens mag dromen. Toch?

aswespeak-alpen

6/ Krant. Ik sta over een paar weken in de krant. In een echte krant en dan bedoel ik niet het plaatselijke parochieblad. Straks heb ik afspraak bij een professionele fotografe en dat betekent dat ik, terwijl jullie dit lezen, waarschijnlijk door de straten van Antwerpen aan het stuiteren ben van enthousiasme. Ik hou jullie op de hoogte van het vervolg!

En hoe is het met jullie? Waar zijn jullie mee bezig geweest de afgelopen tijd? Wat komt er de komende weken op jullie pad? 

 

 

Related Posts

8 Comments

  1. heumz, zo’n geval van OEI hebben wij precies ook voor. Wat was ik die klinkers beu (dat onkruid ertussen, dat mos erop en dat zand overal in het rond), de verzakkingen waren ook niet moeders mooiste en daarbovenop was er afgelopen herfst een deel ingezakt en hadden we een vaag vermoeden dat de grondwaterput er misschien zat. Alles opengegooid (+- 500m²) en beginnen graven…. Geen buis gevonden die naar een grondwaterput leidt, maar wel een aantal buizen tegengekomen die vanalles afvoeren. Dus even een afvoerplan opstellen en extra wachtbuizen erin, dan is het toch niet voor niets opengelegd… En heum, ja en dan hé? De budgetvriendelijke oplossing, hergebruik van die mottige klinkers? Of dan toch maar een terrastegel? En als we voor een terrastegel gaan, welke? Want daar heb je ook nog slag en soorten in. Geen idee, maar wel eentje die gemaakt dient te worden ten huize Herrie. We zijn hier dus ook nog niet aan de nieuwe patatten met dat terras, misschien moeten we er wel patatten in planten?!

  2. Laat die volgende as we speak maar niet zo lang op zich wachten want ik ben nu al reuzebenieuwd naar de updates van zowat alle puntjes hierboven 🙂

  3. In de krant????? Ik ben zo benieuwd!!!!!!!!!!!!!!
    Wij dromen ook van een eigen stek in de Alpen. Een soort hotel/B&B waar we dan in de zomer sportieve trips organiseren (bergtochten, raften, fietsen,…) en in de winter voorzien we transport naar het nabije skistation. Wij zien dat volledig zitten, maar net als jullie hebben we momenteel het geld er niet voor en we hebben ook wel een hechte familie… Maar misschien als we al onze centen samenleggen? 😀

  4. Hihi, die afkorting OEI dekt het wel he :p Veel succes met wat je er ook mee doet! 🙂

    Iedereen mag dromen, of moet dromen, en wie weet… dat is net dromen, toch?

    Spannend, ik ben nu wel nieuwsgierig 🙂 Hou ons op de hoogte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: