Après-ski alfabet

12719592_929588510495999_4575898596511395954_oGisteren kwamen we terug thuis. Terug thuis van ruim een week Frankrijk. Een week waar we al maanden heel hard naar uitkeken. Een week die in alle opzichten zo veel leuker was dan vorig jaar – en *toen* was het ook al super! – . Het spreekt voor zich dat ik jullie de komende dagen ga bestoken met het reisverslag, reviews van onze verblijfplaatsen en nog veel meer.

Vandaag al een voorsmaakje, in de vorm van een aprés-ski alfabet.

Alpen.  Vergeet de Provence, de kusten en de Champagnestreek. De Alpen zijn met stip de mooiste streek in Frankrijk. Iets met hart en verliezen en zo.

Bourgogne.  We hielden op de heenreis een tussenstop in de Bourgogne, meer bepaald in Beaumont-sur-Grosne. Morgen een verslag op de blog van dit wonderlijk vakantiehuis.

laives bourgogne vakantie frankrijk

Care Plus lippenbalsem.  Het eerste jaar dat niemand van ons gezelschap last had van droge gesprongen lippen.

Decathlon:  De eerste keer dat bijna alle  (kinder-)skikledij van Decathlon kwam. Top. Echt. Comfortabel voor die beginnende skiërs, felle kleuren en het belangrijkste van alles: volledig waterdicht, ook na uren in de sneeuw rondkruipen/-zitten/-liggen. En ja, een outfit kregen we gesponsord, maar de rest hebben we gewoon gekocht.IMG_2571[1]

 

ESF.  Ecole du ski français . De skischool waar onze kinderen afgelopen week les kregen. Donderdag een verslag.

ESF, ski, frankrijk, ecole de ski francaise

Frankrijk: Is het de taal, zijn het de baguettes en de lekkere kazen? In ieder geval trekt Frankrijk mij veel meer als vakantieland dan Oostenrijk. Maar misschien is het een gevalletje van “onbekend is onbemind”…

Geluk:  Afgelopen week was er eentje van Compleet Geluk. Een aaneenschakeling van geluksmomenten, van begin tot einde.

Heimwee.  Amper een dag thuis en nu al zo veel heimwee. Spelen met de gedachte om hier alles te verkopen en daar een B&B te beginnen. Le bonheur complet aux alpes, zoiets? 🙂

Ik:  Met vier kinderen die naar de skischool gingen, bleef er plots iedere dag maar liefst 2,5u me-time over. Ongekend! ABC-metime

Joue du Loup.  Een eerder klein skistation, maar o zo gezellig. Woensdag lees je er alles over!

Koud:  Half maart op wintersport gaan, betekent nog volop genieten van de sneeuw zonder te verkleumen.  Ideaal wat mij betreft!

Lift: In la Joue du Loup is er 1 lift die je in de winter ook als niet-skiër kunt gebruiken. Zeven en een halve minuut rondkijken om, eenmaal boven, in alle rust en stilte van de overweldigende bergen te kunnen genieten.

Madame et Vacances. We verbleven in een chalet van deze groep en waren enthousiast. Binnenkort lees je er alles over!

Novotel. Ook op de terugweg hielden we een tussenstop. We kozen voor een hotelketen die zichzelf profileert als kindvriendelijk en familyproof.  Zaterdag lees je of ze hun belofte waar kunnen maken.
IMG_2573[1]

Ouders. We reisden samen met mijn ouders. Een aanrader, vooral als je elkaar de rest van het jaar maar sporadisch ziet. De quality-time die ze hadden met ons en vooral met de kleinkinderen was onvergetelijk.

IMG_2576[1]

Picknicken.  Jawel hoor, er werd gepicknickt!  Op 1900m hoogte, compleet met kinderchampagne en al.

IMG_2572[1]

Quoi?  Hier zet ik mijn joker in.

Rummikub Twister.  Wintersport, dat betekent ook ’s avonds gezelschapsspelletjes spelen. Wij mochten de nieuwste variant van deze klassieker testen. Vrijdag op de blog! Let ook op het sfeervolle tafelkleed van onze chalet.

IMG_1939

Spelen:  Contact leggen met Clémentine, het dochtertje van onze ‘buren’.  Elkaar niet begrijpen maar met handen en voeten toch samen een DUPLO-huis bouwen.

IMG_2569[1]

 

Terugreis:  Ook de terugreis deden we in twee etappes. Het hoogtepunt? De pauze in Mionnay, waar de kinderen zo ongeveer de hele speeltuin claimden, ze gigantische pret hadden op een soort van draaischijf en besloten dat de sloffen van Kind4 overbodig waren en ze daar dan ook achterlieten.

IMG_2570[1]

Uitreiking:  De week skilessen werd afgesloten met een heuse medailleceremonie. Fier als een gieter was ik en ja, ik was blij dat ik een zonnebril op had om mijn waterige ogen te verbergen. Mijn 4 kleine spookjes, plots op het geïmproviseerde podium, fier hun medaille aan het showen, het doet iets met een mens.

joue du loup, esf, pioupiou

Vuilbak. “Heeft Pé op het vuilbakje geduwd?”  Ja dus. En in een klap waren meer dan 900 foto’s verleden tijd. “Kan gebeuren”, zullen we maar zeggen.

Wifi-detox:  In onze chalet was er geen Wi-Fi, bij de receptie wel. Gedaan met (te) vaak tokkelen op dat kleine schermpje. Het heeft ons deugd gedaan.

X:  We probeerden meerdere keren om sneeuwengeltjes te maken, maar het lukte niet. De sneeuw was al te ijzig en werkte niet meer mee. Maar hé, we hadden er wel plezier in!

Yoghurt.  Geen yoghurtjes deze week, maar baguette en croissants.

Zwemmen:  Er was een zwembad op ons domein. We konden er dus gratis gebruik van maken. 3 middagen gingen we zwemmen met de kinderen. Vooral onze meisjes ontpopten zich tot echte waterratten en we kwamen bijna ogen en handen te kort om iedereen – letterlijk – boven water te houden.

IMG_2575[1]

 

 

Morgen een uitgebreid verslag over de heenreis met tussenstop in Beaumont-sur-Grosne!

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: