Wintersport in Oostenrijk: zou het lukken deze winter?

Wie ons al langer volgt, weet dat wij heel erg van de bergen, sneeuw en (après -)ski houden. Gek genoeg trekken we in de zomer steeds naar Oostenrijk, maar kozen we voor de wintersport altijd voor Frankrijk.

oostenrijk

Nu we al 4 zomers in Tirol en Karinthië doorgebracht hebben, kriebelt het toch ook om er eens in de winter zijn. Een skivakantie in Oostenrijk. De verhalen over Oostenrijk van onze wintersportende vrienden en collega’s zijn immers meer dan enthousiast. Bovendien weten we ondertussen ook dat wanneer er gesproken wordt over de Oostenrijkse gezelligheid en gastvrijheid, er geen woord van gelogen is. Oostenrijkers zijn echt heel sympathiek – in ieder geval degenen die wij al ontmoet hebben – en de natuur is er zo mooi. En hé, niet onbelangrijk, vanuit de Kempen is Tirol maar 800 km, een pak dichter dan menig Frans skistation.

Wegdromen over vakanties, dat kan ik goed. Ieder zijn talent he mensen. Uren kan ik rondsurfen en sites vergelijken. De leukste Oostenrijkse skigebieden? Een vakantiehuis voor de wintersport in Oostenrijk? De gezelligste skihutten en de lekkerste schnitzel? Ik verlies me zo graag in het klikken naar de mooiste landschappen en verslind tips over wat we waar zouden kunnen doen.

wintersport, oostenrijk

Aankomende winter zouden we het kunnen overwegen, zo’n skivakantie. De kinderen kunnen ondertussen al voldoende skiën en hoeven geen lessen meer te volgen, dat scheelt een hap uit het budget. Nu iedereen zijn eigen spullen kan tillen, hoeven we ook niet meer per sé een vakantiehuisje aan de voet van de piste te hebben.

Met de vakantiedagen zit het ook wel goed, dus eigenlijk staan alle lichten op groen, ware het niet dat we nog steeds te maken hebben met Corona. Hoe zal het gaan deze winter? Zou er in het griepseizoen een nieuwe piek komen? Is het überhaupt wel mogelijk om ‘veilig’ op wintersport te gaan? Wellicht kunnen we wel naar de bergen om van de sneeuw te genieten maar moeten we de drukke plaatsen zoals de liften en dergelijke vermijden. Zoveel vraagtekens…

Nog veel stof tot nadenken dus. Ver vooruit gaan we zeker niet boeken, maar wegdromen, dat kan ook al eens deugd doen.  😉

Gaan jullie deze winter op sneeuwvakantie? Welke afwegingen maken jullie?

Related Posts

10 Comments

  1. Het ziet er altijd zo prachtig uit en ik denk dat het heel mooi is als je kan skiën of snowboarden of iets. Maar ik breek mn benen al als ik er naar kijk dus nee, geen skivakanties voor mij

  2. een keer geprobeerd, besneeuwde bergen en daar wandelen: geweldig . Echt van genoten! maar ski-en…nee noooooit meer

  3. Ik ben al jaren niet op ski-vakantie geweest. Ten eerste omdat als ik moet kiezen ik toch voor de zomervakantie ga en ten tweede Henin niemand in m’n directe omgeving die skiet! Wie weet volgend jaar…

  4. Ik ben nog nooit op ski vakantie geweest wat raar is als je bedenkt dat ik een klimmen en bergwandelaar ben, maar ook wel weer logisch want klimmen kan heel goed in de mei en oktober vakanties dus zijn we altijd al door onze vakantiedagen heen. Oostenrijk is prachtig en je zou toch hopen dat je rond die tijd weer zo iets zou kunnen doen, aan de andere kant, de wereld ziet er momenteel even heel raar uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: