CompleetGeluk gaat op vakantie #5: Heenreis Beaumont-sur-Grosne

Gierle – Joue du Loup: 1040 kilometer.  Een behoorlijke afstand. We besloten daarom voor het tweede jaar op rij de heenreis in twee etappes te doen, met een extra overnachting na ongeveer 600 kilometer.

We vertrokken op vrijdagochtend om 6uur.  De kinderen waren laaiend enthousiast en zaten luid kwebbelend in de auto. Nog voor we goed en wel de ring van Antwerpen voorbij waren, waren al heel wat stickerboekjes en kleurplaten de revue gepasseerd. We reden ongeveer 2 uur tot in Waver en hielden daar een eerste benenstrekpauze.

Heenreis-auto

Heenreis-donutsOnze eerste lange tussenstop was op de Aire van Capellen. Ah ja, want net zoals iedereen gaan we tanken in Luxemburg. Bovendien is deze plek ideaal om langer te pauzeren. Er is namelijk een erg leuke speelhoek voor kinderen. Ruim een uur konden ze hier al hun energie kwijt, terwijl wij rustig ontbeten. Naar ondertussen jaarlijkse traditie kochten we donuts bij Dunkin’ Donuts. Serieus. Donut-heaven. En stress, zoveel keuze! Alles ziet er zo lekker uit!  Als je er ooit bent, ga dan voor de vanilla-strawberry-donut, mijn persoonlijke favoriet.

Heenreis-aire de capellen

De rest van de rit verliep vlot. Geen file, geen wegwerkzaamheden, amper wachttijden bij de péages.  Het zelfgemaakte boekje viel in de smaak en ook de magische tekenborden bleken deze vakantie weer een succes te zijn in de auto. We reden met z’n drieën om de beurt een uur, wat zorgde dat iedereen fris en alert bleef.

Rond 13 uur hielden we een picknick. Toegegeven, het was niet de meest idyllische plek en ok, het was aan de frisse kant, maar het deed deugd. Rustig een broodje eten, beetje rondrennen – de kinderen dan – en een frisse neus halen.

heenreis-picknick

Uiteindelijk kwamen we rond 16u aan in Beaumont-sur-Grosne, voor onze slaapplaats voor de eerste nacht. Beaumont-sur-Grosne is een gehucht in de Bourgogne, vlakbij Chalon-sur-Saône. Ons “huisje” bleek een heuse vakantiewoning te zijn. De eigenaar begroette ons heel gastvrij, gaf ons een korte rondleiding en vertrok weer om te gaan vissen. Het goeie leven!

heenreis-lemoliere

Le Molière is een vakantiehuis waar ik gerust een hele week of langer zou kunnen doorbrengen.  Eerst en vooral is het gelegen op een afgesloten domein, de kinderen kunnen dus niet de weg op rennen.  De tuin is ruim en er staat een barbecue, een schommel en een glijbaan. Ik zag ons al zitten op het zonnige terras, met zicht op de paarden en de weilanden, een goede fles wijn op tafel. Maar goed, het was geen zomer, dus trokken we al snel naar binnen.

heenreis-lemolieretuinOp de benedenverdieping van het huis was een woonkamer. Ideaal voor de vaste avondrituelen van onze kroost, zo na een lange dag in de auto.


heenreis - le moliere - living

Op de eerste verdieping had je de drie slaapkamers, een badkamer, toilet en een ruime keuken. Ieder hoekje en kantje van het huis stond vol met vaasjes, magneetjes, muurstickers en nog veel meer. Een mok uitkiezen om een kop koffie uit te drinken was al een feestje op zich.

De kinderen besloten om met z’n vieren een kamer te delen en maakten er een heuse pyjamaparty van. Toen het rond een uur of negen eindelijk stil was in de kamer, gingen wij ook naar bed. We sliepen heerlijk en toen ik ’s morgens de ramen open zette, hoorde ik de vogels fluiten en in de verte kraaide een haan.

Was dit adres een aanrader? Ja. Als je in de zomermaanden op zoek bent naar rust, privacy en kalmte, dan moet je hier heen. De tuin had wat onderhoud nodig, maar voor de rest was het huis prima in orde. De keuken heeft een vaatwas, oven en microgolfoven. Je moet geen grote luxe verwachten, maar gezelligheid, in een typisch Franse stijl. Op nog geen 5 minuten rijden ligt een bakker en een slager, de dichtstbijzijnde supermarkt reden we langs na 8 minuten. Meer info over Le Molière vind je *hier* terug.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: