Doe-het-zelven voor dummies #9: Spelletjes voor onderweg

Gisteren gaf ik jullie 10 tips om een lange autoreis met kinderen vlot te laten verlopen.  Tip 6 was het zorgen voor auto-proof spelletjes. Het spreekt voor zich dat een puzzel en stijkparels niet tot de opties behoren.

Ik maakte heel simpele opdrachtenboekjes voor de kinderen.  Een mix van “Waar is Wally” met de klassieker “Ik zie ik zie wat jij niet ziet”.

Hoe ga je te werk?

Open een nieuw Word-document en zet het vol met tekeningen van dingen die je onderweg te zien krijgt.

Denk aan auto’s en vrachtwagens, uiteraard, maar ook aan paarden en koeien. Voor de oudste twee voegde ik er ook een blad met cijfers en de letters van het alfabet aan toe.

Maak de blaadjes vast met paperclips op een stuk karton en klaar!

diyzoekblaadjesdiyzoekblaadjesletters

Met deze zoekblaadjes kunnen de kinderen op eigen tempo een zoektocht houden, ook als ze nog niet kunnen lezen. Ze kunnen samenwerken of er net een wedstrijdje van maken. Ze kunnen de opdrachten door elkaar oplossen of rij per rij afwerken. Kortom, mogelijkheden genoeg 🙂

 

Mocht je interesse hebben in dit opdrachtenboekje, stuur gerust een bericht!

Related Posts

9 Comments

  1. Als kind deden we ook al zoiets, maar dat was niet zo mooi uitgewerkt… ik zou dat zelf kunnen doen, maaaaar, aangezien je het aanbiedt… mag je me zeker een mailtje sturen 😉 Bedankt alvast!

  2. Wat leuk! Ik heb wel interesse in het bundeltje. Want op de achterbank mag het met momenten wel wat rustiger zijn als we een lange rit voor de boeg hebben 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: