Club Tuinesia

Achter in de tuin staat een klimtoestel. Behoorlijk groot, met glijbanen, een klimtouw en een uitkijktoren. Onder het klimtoestel is een grote ruimte, maar daar hadden we nog nooit echt iets mee gedaan. De afgelopen jaren was de ruimte vooral een opslagplaats voor hout en de afgelopen weken diende het als goal voor de ontelbare voetbalmatchen die gepeeld werden.

Vrijdag zaten we na het eten nog wat te babbelen buiten – hoera voor brugdagen –  en plots begonnen de kinderen te sleuren met planken en paletten. Voor we het wisten werd er een ‘Bar Gardenia’ geïmproviseerd en hadden we een kok, een barman en een ober in huis. Het was zo gezellig dat we op het einde van de avond besloten om er een echt clubhuis van te maken.tuinesia

Op zaterdagochtend waren we allemaal redelijk vroeg uit de veren en met de laatste hap ontbijt nog in hun mond begonnen de kinderen al hout te sjouwen. Met z’n zessen kunnen we bergen werk – en hout – verzetten, nog een van de voordelen van een groot gezin. Het houthok werd volgestouwd met alle blokken en de ruimte onder het klimtoestel was in een mum van tijd leeg.

Na inventarisatie besloten we een bodem van paletten te maken en dat konden we afwerken met terrasplanken die we nog over hadden van ons terras (merci familie V.D. voor het materiaal!). Links en rechts stapelden we de paletten wat hoger om twee chillplekjes te maken, zoals de kinderen het zelf noemen. 

We hadden er nog 2 over en onze oudste zoon kwam op het idee om nog een buitenterrasje te maken. Nu was het helemaal af!

Deze morgen gingen we verder met de afwerking. Het hekje rond het buitenterrasje werd wit geverfd, de plankjes op de wand kregen een frisse blauwe kleur met de woorden FUN er op.  Ok, we wilden eerst Fun, Friends, Family, maar mijn schilderkunsten lieten ferm te wensen over.

Als laatste moest het clubhuis ook een naam krijgen. Unaniem kozen we voor Club Tuinesia, toepasselijker voor deze tijden kan het niet!

We zijn super blij met het resultaat. Binnenkort gaan we de  boel nog wat meer opfleuren met kralenlijnen, vlaggetjes en schilderijen die we maakten, maar deze moeten eerst nog drogen. Er ligt een oude matras klaar om in twee gesneden te worden om de 2 chillplekjes nog chiller te maken. Ons eerste project dat we écht met z’n zessen uitgevoerd hebben, de max!

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: