Zelf fluostiften maken? Het kan met Crayola

Oh, wat was ik als kind – en nu nog steeds – bezeten van leuke stiftjes, mooie kleurtjes en fluo’s.¬† Toen ik later ging studeren, had ik niet meer nodig dan een gele en een roze fluostift. Zo blokte ik honderden en honderden pagina’s uit het hoofd.

Onze kinderen hebben de obsessie voor fluostiften overgenomen. Nog niet voor tijdens het studeren, gelukkig, maar voor tijdens de vele tekensessies. Toen wij de mogelijkheid kregen om zelf fluostiftjes te maken, sloegen we dat natuurlijk niet af!

Wat is het?

De Crayola Mini Neon Scented Marker Maker  Рwat een mond vol! Рis een set waarmee je zelf mini-fluostiftjes kunt maken.

De set bevat voldoende onderdelen voor maar liefst 36 markers, wat het al wel de moeite waard maakt. Er zit een duidelijke handleiding bij en vooral ook het kleurschema is erg handig om de verhoudingen te weten.

Is het leuk?

Ja! Zelf je eigen stift maken, hoe cool is dat! Doordat je 36 stiftjes kunt maken, kun je ook echt experimenteren met de kleuren.

De stiftjes zijn mini, maar liggen goed in de hand. De kwaliteit is ook verbazend goed, dus je kunt er ook nog echt iets mee doen. Een leuke extra is dat ieder stiftje van een etiket voorzien kan worden, een in te kleuren sticker of een naamlabel.

De doos zegt dat het geparfumeerde stiftjes zijn, maar daar is weinig van de merken. Je ruikt het parfum als je de doos opent, maar eens de stiften gemaakt zijn, is de geur al vervlogen. Iets wat ik persoonlijk niet erg vind.

Zijn er nadelen?

Het enige nadeel dat ik me kan bedenken is dat de inkt niet makkelijk te verwijderen is uit kledij. Het is echter tijdens het maken van de stiftjes geen enkele keer nodig de inkt aan te raken, dus in principe zou dat geen problemen mogen geven.

Wat ons betreft een dikke aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar.

Adviesverkoopprijs is 17,95 euro. Je kunt het onder andere hier kopen.

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: