Communiekaartjes: vrolijk en luchtig

Onze oudste dochter doet dit jaar haar eerste communie. Naast alle voorbereidingen op school met de klasgenootjes is ze ook heel erg bezig met het bijhorend feest. Een van de onmisbare zaken bij een communie – voor haar dan toch – zijn de communiekaartjes. Je weet wel, de kaartjes die de familie mee krijgt op het einde van het feest, maar vooral ook de kaartjes die na de mis uitgewisseld worden in de kerk. Dat laatste was voor mij een nieuw gegeven. Lees: dat was in mijn tijd niet zo. 

Ik vind het een heel tof gebruik trouwens, het is echt een herinnering aan een moment dat je samen beleefde met de meeste van je vrienden en vriendinnen.

Virginie koos voor haar foto’s het Kabouterbos uit als fotolocatie. Een tof idee, want daar brengen wij nu eenmaal best heel veel tijd door. We maakten tientallen foto’s. Serieuze foto’s, gekunstelde foto’s, spontane opnames en een mix van al het voorgaande. Ze was zo trots, met haar prinsessenjurk aan!

 

 

 

 

De communiekaartjes ontwierpen we deze keer bij Kaartje2go, een site met ongelofelijk veel leuke designs en mogelijkheden. Na veel wikken en wegen – keuzestress, wij? –  kozen we voor een sierlijk ontwerp met zachte kleuren. Helemaal passend bij hoe ze is. En bij haar jurk, dat ook ja.

We pikten er een kaart uit waar we meerdere foto’s op konden plaatsen. Op die manier moesten we wat minder moeilijke keuzes maken tussen al die leuke kiekjes! De stippeltjes aan de zijkant deden ons wat denken aan spotlights, iets waar ze maar al te graag in staat. We pasten de kleur aan naar wat goudbruine tinten en hupla, het matchte met de foto’s.

Op de achterkant is ruimte voor tekst. Een zwierig lettertype in een zachtroze kleur, dat moest het worden. Even was ik bang dat het niet leesbaar zou zijn, maar het is precies goed.

En weet je wat het mooie is? De dag nadien hadden we alles al in huis. Niet dat we ze nu al nodig hebben, maar goed, een blije dochter is ook belangrijk he!

De outfit is gekozen en de kaartjes zijn gemaakt. Binnenkort gaan we nadenken over de aankleding van het feest. Je weet wel, met unicorns en pasteltinten en zo…

 

Wij maakten de kaartjes via Kaartje2go. Wat ons erg beviel was het groot aantal mogelijkheden om een kaartje aan te passen naar je eigen wensen. Enkel of dubbel? Decoratie in de oorspronkelijke kleur of in een ander kleurschema? Witte of gekleurde enveloppes? Alles kun je aanpassen in een paar muisklikken. Wat ons betreft alleszins een heel fijne eerste ervaring!

 

 

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: