Halloween: omdat elke reden goed is voor een feestje

De meningen over Halloween zijn verdeeld. Te Amerikaans, nóg een commercieel moment er bij, te griezelig,… Maar je kunt het ook anders bekijken. Wat is er leuker dan wat ouderwets griezelen terwijl je marshmallows roostert bij het haardvuur. Lugubere hapjes maken en enge gedichten proberen te verzinnen. Een spooky halloweenkaart ontwerpen. En niet te vergeten: pompoenen uithollen!

kaartje2go

Bij ons is het vooral onze oudste zoon die helemaal in de ban is van Halloween. Skeletten, pompoenen en enge maskers, hij kan er niet genoeg van krijgen. Het blijft allemaal wel heel onschuldig trouwens, we gaan echt niet met z’n allen een of andere horrorfilm bekijken. Wij zijn meer van de gezellige Halloween of zoiets.

Deze middag begonnen we met het smeden van plannen. Je weet wel, voorpret en zo. Op 31 oktober houden we hier ’s avonds hapjesavond. Inspiratie vonden we op Pinterest. Jawel, we zijn hip. Het worden dus knakworstjes met brood rond zodat we mummies hebben, pompoensoep met spinnen in (gehaktballetjes met spaghettislierten als poten) en halve bananen gedipt in witte chocolade zodat we spookjes hebben.

Vroeg de gordijnen dicht, open haard aan en samen een verhaal lezen. Opperde een van onze kinderen om de lichten allemaal te doven en met een zaklamp een schaduwspel te spelen? Yeskes!  Een andere optie is een vampierenfilm kijken. In ons geval is dat dan Hotel Transylvania. Ken je die films? Ik ontdekte ze vorig jaar via een collega en sindsdien hebben we bijna alle delen meer dan een keer gezien. Het gaat over vampieren, maar dan die van de humoristische soort zeg maar.

In ieder geval, de herfst wordt hier in alle glorie omarmd en daar hoort Halloween ook ieder jaar weer bij. Wat zijn jullie Halloweenplannen? Wat zijn de plannen voor 31 oktober?

Wij ontwierpen onze Halloweenkaartjes bij Kaartje2go. Niet alleen hebben ze supertoffe ontwerpen waar je uit kunt kiezen, je kunt er op de site ook heel wat inspiratie halen voor Halloweengedichten. De moeite waard om te checken!

 

 

Related Posts

3 Comments

  1. Wij hebben niet speciaal iets met Halloween maar willen ook geen pretbedervers zijn. Ik ben dus nog op zoek naar een halloweenoutfit voor Felix. Of ik stuur hem in zijn spookjespyjama naar de crèche …
    Veel plezier alvast!

    1. Toen ik compleet verrast werd door vraag crèche dat kindjes halloween verkleed naar crèche mochten komen heb ik mijn toen 1-2 jarige in een oude witte T-shirt van mij gestuurd die tot aan zijn enkels bengelde en ik had daar Caspertje het spookje op getekend. Voila, een spookje afgezet, letterlijk en figuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: