Kinderverjaardag voor onze tweeling – hoe gaan we dat aanpakken?

Vorig jaar mochten onze jongste twee telgen, toen 4 geworden, voor het eerst een kinderfeestje organiseren. We hielden het naar onze normen behoorlijk kleinschalig omdat ze nog zo jong waren en ze genoten met volle teugen.  In februari worden ze 5 en nu al zijn ze bezig met het aftellen naar hun feestje.  Partyanimals zeg ik u.tweeling

Zelf uitnodigingen en versieringen maken of online drukwerk bestellen?

Dat zal van de inspiratie en de tijd afhangen. Tot nu toe probeerden we altijd een beetje een soort thema te hebben bij een verjaardag, dus als we iets in elkaar geknutseld krijgen dat past in het gekomen thema, dan maken we het zelf. Voor inspiratie, klik dan *hier*. Lukt dit niet – je weet wel, nieuwe baan en zo – dan laten we online kaartjes en slingers maken, ook altijd leuk!

Frietjes of hotdogs?

Een feestje wordt hier afgesloten met iets lekkers om te eten. We gingen in het verleden al voor pannenkoeken (heel arbeidsintensief), frietjes (gegarandeerd succes) en hotdogs (makkelijk en snel).  Wat het deze keer zal worden, dat weet ik nog niet, maar ik hoorde het woord ‘pizza’ al vallen. Nog even denken hoe we dat handig gaan aanpakken.

tweeling, verjaardag

Vrij spelen of activiteiten bedenken?

Meestal laten we de kinderen vrij spelen. We zorgen wel voor een aantal verschillende “hoeken”.  Denk maar aan een blokkenhoek, een Barbiehoek, een knutselhoek,… Omdat ze begin februari jarig zijn, kiezen we voor een binnenfeestje. Is het onverhoopt mooi, of in ieder geval droog, weer, dan kunnen ze nog altijd makkelijk buiten spelen.

Hoeveel kindjes uitnodigen?

Er wordt wel eens gezegd dat voor een kinderverjaardag geldt: leeftijd van je kind = aantal uitnodigingen.  Dit zou betekenen dat ze allebei 5 kindjes kunnen uitnodigen.  Wij houden ons niet echt aan die regel. Ze mogen uitnodigen wie ze willen, ook al is dat de hele klas. Naarmate ze ouder worden, worden ze vanzelf kritischer en worden alleen hun dichtste vriendjes uitgenodigd.

tweeling, verjaardag

Samen of apart?

Twee kinderen jarig op dezelfde dag, moeten ze dan hun feestje delen? In onze omgeving zien we verschillende scenario’s. Sommige tweelingen vieren het kinderfeestje samen,  anderen elk op een andere dag, en nog anderen doen een feestje ’s ochtends en ’s namiddags.

Momenteel hebben onze kinderen nog veel gemeenschappelijke vriendjes en vriendinnetjes, dus houden we nog een groot gezamenlijk verjaardagsfeest. Als ze wat ouder zijn, dan zien we vanzelf wel hoe we het verder organiseren.

—-> Hoe staan andere tweelingouders hier tegenover?

 

In ieder geval, ze hebben er nu al zin in, en hebben grootse plannen, van Halloween tot Carnaval, met eenhoorns en een Paw Patrol-hond.  Kortom,  aan inspiratie geen gebrek.  Jullie zien de komende weken vanzelf nog de voorbeelden van de uitnodigingen, slingers etc verschijnen op de blog! 🙂

kozi, verjaardag, twins

 

 

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: