Boekrecensie: Verdwaald in Tirol

Verdwaald in Tirol is de debuutroman van Astrid Habraken. Gebaseerd op haar eigen ervaringen schreef ze een vlot weglezend boek over de gebeurtenissen in het leven van Stéphanie, het hoofdpersonage.

Stéphanie, een ambitieuze enthousiaste vrouw, verhuist samen met haar man van Nederland naar Innsbruck. So far so good. Daar eenmaal aangekomen, blijkt echter niet alles van een leien dakje te lopen. Het verhaal neemt je mee in de struggles van een leven in het buitenland, met z’n mooie maar zeker ook met z’n rauwe kanten.

Verwacht geen “Ik vertrek”- taferelen, maar een eerlijk relaas van hoe een leven in het buitenland niet altijd rozegeur en maneschijn is. Bepaalde momenten in het boek wil je Stéphanie een dikke knuffel geven, haar bij de hand nemen en verder op weg helpen. Bij andere stukken bekruipt je het gevoel haar een schop onder de kont te willen geven. Ik werd heen en weer geslingerd tussen sympathie en irritatie, tussen begrip en onbegrip.

Toen we afgelopen zomer in Innsbruck waren, zag ik het hoofdpersonage zo door de stad lopen.

Was een van deze huizen haar huis? Er was immers een erker waar ze enorm veel uren doorbracht?innsbruck

Zou ze ooit in dit parkje op een bankje gezeten hebben en genoten hebben van de bloemenpracht midden in de stad?

innsbruck

Hoe komt het toch dat het uitzicht op deze fantastische bergen niet voldoende was om haar van de stad te laten houden?

innsbruck

 

Verdwaald in Tirol is een heerlijk boek om te lezen wanneer je zelf af en toe droomt van een leven in het buitenland. Het is een boek dat je vastneemt en in een ruk uitleest, omdat je je verbonden voelt met het hoofdpersonage. Verwacht geen waanzinnige woordkunsten en ingewikkelde zinsnedes, maar gewoon no-nonsense taalgebruik en een duidelijke opbouw van het verhaal.

Ben je ooit al in Innsbruck geweest, dan zul je vast en zeker een aantal plekken uit het boek herkennen, wat het alleen maar nog leuker maakt! Het mooiste voorbeeld hiervan is het befaamde Goldenes Dachl, het beroemdste monument van Innsbruck.

goldenes dachl , innsbruck

Wat mij betreft een fijne ontspannende roman die veel ruimte voor fantasie en eigen interpretatie laat. Enneuh, ik hoop zeker op een deel 2 @Astrid!

Related Posts

10 Comments

  1. Leuk gedaan om het zo te combineren met je eigen foto’s en gevoelens. Mijn oom en tante hebben ooit jaren in het Midden Oosten gewoond en ik kan mij zo voorstellen dat het ook niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest.

  2. Ik ben geen fan van romans, laat staan dat ik met regelmaat een boek lees. Grappig dat je het boek hebt gelezen daar waar het verhaal zich afspeelde.

  3. Wat leuk. En een hoofdpersoon die alleen maar sympathiek of alleen maar irritant is, gaat snel vervelen. Dus leuk denk ik dat het een mix is geworden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: