5 x poppen en knuffels voor groot en klein //Giveaway//

Ik kreeg de afgelopen dagen de vraag of ik tips had voor “de ideale pop”.  Nou, nee. Er bestaat namelijk niet zoiets als een ideale pop.

Wel weet ik dat poppen en knuffels ideaal zijn om het rollenspel te stimuleren. Speelden we vroeger niet allemaal wel eens papa’tje en mama’tje? Als je kinderen (zowel meisjes als jongens dus), met poppen en knuffels laat spelen, dan prikkel je hun fantasie. Ze verzinnen verhalen en kruipen in een hele eigen wereld. Inspiratie halen ze uit hun dagelijks leven. Af en toe best confronterend, als je je kind hoort mopperen op de pop en letterlijk je eigen zinnen terughoort. Bovendien kan het ook helpen om iets te verwerken of een plekje te geven. Aan een pop of knuffel kun je alles immers veilig vertellen.

Welke pop kiezen?

De keuze van de pop hangt voor een groot stuk af van de leeftijd van je kind. Een Barbie met alle kleine kleertjes en accessoires is minder geschikt voor een 2-jarige dan pakweg een zachte knuffelbare pop.

Daarnaast moet je bedenken wat je kind er het liefste mee doet. Is dat de hele dag rondzeulen met de pop en die meer beschouwen als knuffel of is het echt aan- en uitkleden, in bad doen enz.

Onze eigen ervaringen

poppenmoederWillen onze kinderen een familie naspelen, dan kiezen ze voor de BabyBorn pop. Verjaardag na verjaardag hebben ze spulletjes bij elkaar verzameld, dus pop en maxicosi kunnen overal mee op stap. Wij hebben nog de traditionele BabyBorn, maar wist je dat er nu ook een ‘soft touch’ versie op de markt is? Deze versie heeft een zachter lijfje en meer beweeglijkere ledematen, waardoor je de kleertjes makkelijker aan en uit kunt trekken. Een hele goede verbetering in mijn ogen: hoger knuffelgehalte en makkelijker te bewegen, ideaal! Het geeft ook nog meer de illusie van een ‘echte’ baby.  Score volgens de kinderen: 9/10

vtech, poppen

Voor iets oudere kinderen zou ik gaan voor de poppen van VTech. Je hebt bijvoorbeeld “Maak Maartje beter”,  een pop die ziek is en andere kwaaltjes heeft en die je dan moet verzorgen. Zalige pop! We hebben meer dan eens onze oudste dochter hele conversaties zien voeren met Maartje om haar daarna bezorgd toe te dekken ‘omdat ze moest rusten’. “Maak Maartje beter” is geen knuffelpop, maar is van hard plastic. Voor rollenspellen (mama-kind , dokter-kind) ideaal, uiteraard ook omdat het een interactieve pop is. Bijna twee jaar nadat ze deze pop kreeg, wordt er nog steeds wekelijks mee gespeeld. Score volgens de kinderen 9,5/10.

Onze kinderen kregen vorig samen Suzy en haar Puppyvriendje, ook van VTech. Wat mij er zo in aansprak, was het feit dat Suzy en haar hondje mee evolueren. In het begin kan de puppy nog niets, naarmate je er meer mee bezig bent, leert hij meer kunstjes. Als je de armen van Suzy omhoog zwaait, dan gaat puppy op zijn achterpootjes zitten, om maar iets te zeggen. Het concept om onze kinderen samen te laten zorgen voor de Puppy en met Suzy dat hele proces te doorlopen, dat is hier mislukt. Er wordt afzonderlijk met het hondje gespeeld of met Suzy, maar samen, dat eigenlijk nooit. Score volgens de kinderen: 6,5/10.

Een andere pop die ik voorbij zag komen, was de nieuwe pop van Hasbro, Baby Alive. Ik zag de pop in ’t echt en was er niet kapot van. Iets in het uitzicht stond me tegen, ik denk dat het de gigantische ogen zijn. Aan de andere kant, toen ik de foto’s aan onze meisjes liet zien, waren ze meteen enthousiast, want “die pop heeft zo’n mooie grote ogen!” Mocht je meer willen lezen over Baby Alive, neem dan zeker een kijkje bij Lobke, die ze uitgebreid getest heeft. Score volgens de kinderen (op basis van foto’s):  7/10.

Wat hier nog wel immens populair is bij rollenspellen, is een huisdier. Wat mislukte in mijn opzet met Suzy en haar puppy, lukt al jaren met een FurReal hond. Het diertje deed niet eens zoveel geks, maar toch werden onze kinderen plots dierenarts, hondentrainer en gewoon baasje van de hond. We hebben jaren een FurReal hondje gehad, maar die begaf het uiteindelijk omdat de kinderen hem in bad gedaan hadden. Hij rook weer fris, dat wel, maar de batterijen hadden er geen deugd van gehad. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe modellen op de markt, waaronder een reusachtige hond die ook k*kt, een dinosaurus en Coco, de papegaai. Die zagen we al bij Hasbro en die is zooooo cool en mooi!  Ik ben er helemaal weg van en ook onze zoon was niet weg te slaan bij Coco. Score volgens de kinderen: 10/10.

Natuurlijk zijn er ontelbaar veel verschillende poppen en ontrolt een rollenspel zich gelukkig heel spontaan. Ik ben benieuwd welke tips jullie nog voor mij hebben. Merken die wij nog niet ontdekt hebben? Andere suggesties?

Ohja, en de giveaway

Rollenspelen, dat is niet enkel vadertje en moedertje spelen, dat is veel meer dan dat. Misschien is jouw kind wel een kapper of schoonheidsspecialist in de dop?

Daarom mag ik van Zapf Creation deze Baby Born Sister Styling Head Fairy weggeven. Make-up, kapsels maken en accessoires uitzoeken, het kan allemaal!


baby born, zapf, poppen

Deelnemen kan tot en met vrijdag 30 november 18u. Laat me in de reacties weten of jij vroeger heel veel met poppen speelde en of je die liefde doorgegeven hebt aan jouw kinderen.

Veel succes!

 

 

Related Posts

22 Comments

 1. Was vroeger niet een poppenmeid.
  Mijn.oudste meid heeft er ook niet zoveel mee, maar mijn jongste meid wel.
  Al 2 jaar een grote poppenfan.
  Wil.ook alles verzamelen.

 2. Ik was vroeger echt een poppenmoederdertje. En ik heb het geluk dat ik dit door heb kunnen geven aan onze tweeling. Want nu heb een poppenmama en een poppenpapa in huis. Ik vind het heerlijk om te zien hoe lief en zorgzaam ze voor hun poppen zijn!!

 3. Ik had vroeger 1 pop en daar speelde ik geregeld mee. Die pop heeft mijn jongste dochter nu nog op haar kamertje liggen. Ze is een echte poppenmoeder. Naast mijn oude pop heeft ze nu ook haar eigen poppen. Zelfs met haar 7 jaar speelt ze er nog dagelijks mee. Mijn moeder vertelde me dat ze dat zij vroeger ook altijd met poppen speelde dus ze heeft het eigenlijk meer van haar. Ze begint tegenwoordig ook vaker haar eigen haren te doen en make Uppen. Deze baby Born sister styling head zou ze geweldig vinden

 4. Mijn zus en ik maakten vooral ruzie om poppen. Bracht de Sint twee bedjes: blauw en roze dan wilden we alletwee het roze. Zij was altijd net iets meer ‘meisjemeisje’ en bovendien de jongste, dus won ze steevast het pleit. Ik deed een poging om poppen te introduceren bij mijn drie zonen, maar zonder veel succes. Het wordt tijd voor een leukere poppenervaring! Het lijkt me zalig om met mijn twee meisjesmetekindjes deze vakantie eens gek te doen met deze pop!

 5. Oh waauw, die zou mijn dochter zoooooooooooo geweldig vinden!
  Ikzelf speelde absoluut nooit met poppen, ik had er een hekel aan.
  Maar mijn dochter is van een heel ander type, een echt meisjemeisje.

 6. Zelf heb ik niet met poppen gespeeld, mijn zusjes wel. Mijn dochtertje is wel een poppen en make-up meisje dus ik doe graag mee.

 7. Ik had wel een pop die ik overal mee naar toe sleurde, maar echt spelen deed ik daar blijkbaar niet mee. Mijn dochter wordt binnen 2 weken vier en speelt wel heel graag met haar poppen. Nu haar haren eindelijk wat gegroeid zijn, is ze heel blij met haar staartjes en speldjes,… ik vermoed dat ze dat ook leuk zal vinden bij poppen. De poppen die ze nu heeft hebben geen haar dus dit zou een leuk extra verjaardagscadeau zijn voor haar.

 8. Ik deed vroeger echt helemaal niets met poppen! (Alleen de opmaakpop vond ik leuk ?)
  Mijn oudste dochter heeft net als ik vroeger helemaal niets met poppen, maar mijn jongste dochter is wel een echt poppenmoedertje! Voor haar doe ik dan dus ook mee, want zij zou hier dolgelukkig van worden!

 9. Zodra ik deze blog las, wist ik dat ik een reactie moest achterlaten voor Billie!
  Mijn (bijna) 4 jarige is compleet holderdebolder van poppen in allerlei vormen en formaten. Sinds het begin van haar ‘speelcarrière’ kijkt ze amper naar iets anders om. Vroeger speelde ze vooral mama of dokter, maar tegenwoordig ligt de nadruk op naar school gaan en speelt ze met haar poppen héél levendig na wat er die dag in de klas gebeurde 😉

  Een pop om te kappen en stylen heeft ze nog niet. Dus ik kan me voorstellen dat ze helemaal door het dolle heen zou zijn hiermee!

  Geen idee trouwens van wie ze het mee heeft. Ik speelde vroeger wel eens met poppen, maar niet zo gedreven als Billie! De enige poppen die mijn aandacht enorm konden trekken, waren de barbies. Maar ik denk dat dat pas voor binnen enkele jaren zal zijn. Misschien kan ik dan nog eens meespelen 🙂

 10. Ja ik doe heel graag mee voor onze lieve kleindochter ! Ik ben nu 64 jaar en nog steeds helemaal weg van poppen , poppenkleertjes en poppenhuizen ! Smelt er nog steeds van weg ! Deze pop staat al heel lang op het verlanglijstje van onze kleindochter dus mocht ik hem winnen dan gaat hij naar haar !

 11. Ik vond het geweldig om met poppen en barbies te spelen. Mijn dochter is net zoals mij op dat vlak, ze wilt haar popjes volledig verzorgen zoals wij bij haar doen. Later geef ik haar zeker mijn barbiepoppen.

 12. Geweldig zo’n hadden wij vroeger ook. Uren mee gespeeld en ook echt iets voor onze dochters. Ik speelde vroeger veel met poppen en barbies en geef sit zeker door

 13. Jaaa leuk, ik speelde vroeger veel met poppen. Mijn poppen zijn ook nog behoorlijk in nette staat zodat mijn kinderen er nog leuk mee kunnen spelen. Opmaken is nu helemaal geweldig hier dus ik denk dat die pop de meest fantastische creaties gaat krijgen door onze twee dochters.

 14. Vroeger was ik een echte poppen moeder. Mijn moeder heeft de poppen nog bewaard zodat de kleinkinderen er nog mee spelen. Beide dochters van zes en bijna vier zijn gek op opmaken. Dit zou een te gek cadeau zijn

 15. Jaa, ik was vroeger een echte poppen moeder. Ik vond het geweldig om met poppen te spelen. Hier drie kinderen waarvan 1 jongen. Ze vinden het alledrie geweldig

 16. Vroeger speelde ik veel met poppen en barbies. Binnenkort haal ik mijn oude barbies van zolder om ze door te geven aan mijn dochtertjes.

 17. Ik speelde wel graag met poppen vroeger. Mijn dochtertje heeft zelfs nog een oud popje van me waar ze graag mee speelt. Maar make-up en haren doen lijkt me ook echt iets voor haar. Ik doe graag mee!

 18. Zelf nooit heel veel met poppen gespeeld, maar mijn 2 dochters zouden wel heel blij zijn met zo’n “Schminkpop”. Ze doen niet liever dat mekaar opmaken en de haren mooi maken. Zo kunnen ze ook “oefenen” wanneer de zus niet thuis is.

 19. Nica is een echt moedertje voor haar “grotere” poppen : wandelen, voeden, slapen, verzorgen als ze ziek zijn (doet ze trouwens ook met haar knuffeldieren), noem maar op
  haar barbies en pony’s die dienen dan weer meer voor de haartjes te doen en te schminken (jammer genoeg soms met stift 🙁 )

 20. Ikzelf heb veel met poppen gespeeld… hele dagen kon ik mij daar mee amuseren…
  Onze zonen spelen niet echt met de Poppen onze dochter daar en tegen… die kan ook heel de dag vullen door met pop hier en daar naartoe te gaan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: