Op de verlanglijst van een 8-jarige: Nerf

Je knippert met je ogen en dat kleine schattige hummeltje is al lang en breed 8 geworden. En nog steeds schattig, maar laat het hem niet horen. 8 jaar, dat betekent nog meer dan er voor een eigen wil, een eigen mening en vooral ook eigen interesses.

Interesses die ik niet altijd kan volgen. Minecraft, Fortnite en DutchTuber, serieus, wat voel ik me soms oud als ik naast hem zit!

Een van zijn andere grote verlangens, was het hebben van een eigen Nerf. Voor wie het niet zou kennen: een Nerf is een speelgoedgeweer dat zachte projectielen afvuurt tegen een behoorlijk hoge snelheid. nerf logo

En ja, ik was zo’n moeder die riep dat geweren er nooit in zouden komen. Maar ach, eerst kwam er een zwaard in de verkleedkoffer te zitten – ah ja, piraten – , daarna kregen ze een mini-waterpistooltje tijdens een lange hete zomer en nu was het het eerste wat op het Sintlijstje geplakt werd. Tel daarbij op dat de Wederhelft die Nerfs eigenlijk ook wel vet cool vindt, en mijn argumenten om er geen in huis te halen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Het kind was laaiend enthousiast. Maar echt. Nog voor het papiertje er volledig afgescheurd werd – ja, wij pakken sintcadeautjes in, da’s de Nederlandse invloed – had hij door wat het was en begon hij een hele technische en strategische uitleg te doen over het hoe en wat van zo’n Nerf-gun.

Indrukwekkend, maar toch nog een maatje te groot voor onze 5-jarige :-)

Ze bestaan in ontelbaar veel verschillende maten en gewichten. Van mini-modelletjes waar je kogeltje per kogeltje in moet steken en wegschieten tot van die volautomatische gevaartes waar maar meer dan 30 projectielen in een keer in kunnen. Nieuw is trouwens een model dat werkt met laserstralen. Ik was er lyrisch over. Geen geknal, geen rondvliegende kogeltjes, niemand die je per ongeluk kunt raken en geen onderdeeltjes die kwijt kunnen. MIS moeder, MIS! Hoezo geen rondvliegende projectielen meer? Hoezo geen knallen?  Dat is net wat die Nerfs zo tof maakt! #dixit de zoon die mij met rollende ogen aankeek omdat ik er weer eens niets van begreep.

De nieuwste generatie Nerfs, met laserstralen ipv projectielen

Wij gingen dus voor een klassiek model. Geen laser, geen batterijen, maar een middelgrote Nerf waar een lader met 12 projectielen in kan. Qua gewicht perfect in evenwicht te houden voor een 8-jarige.

Hij speelt er super leuk mee. Een van zijn beste vrienden heeft een gelijkaardig model Nerf en samen battelen ze behoorlijk wat af na schooltijd. Oude matrassen worden voor deuropeningen geschoven en onze overloop wordt echt actiegebied. Ze mikken alleen op armen of benen – of dat is in ieder geval de insteek. Ze willen elkaars kamp veroveren, niet elkaar pijn doen.

Naast het oorlogje spelen, houden ze ook wedstrijdjes scherpschieten. Om de beurt met zo weinig mogelijk kogels een aantal obstakels zien te raken. Een cirkel met lego bouwen en daar zoveel mogelijk kogels door proberen te schieten. Ik kan je verzekeren dat die 8-jarigen behoorlijk competitief ingesteld zijn :-).

Om maar te zeggen, ik ben blij dat de Sint een Nerf voor onze oudste bracht. Het is vele malen toffer speelgoed dan ik ooit had gedacht! 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: