Het poppenhuis dat je graag zelf wilt houden

Poppenhuizen, het spreekt tot de verbeelding. Ik had er vroeger zelf eentje, een draagbare van Fischer Price en dat vond ik de max.  Onze jongste dochter heeft een draagbaar Barbiehuis, maar Barbies, het is mijn ding niet.

poppenhuis, lidl
Als je buurman net dezelfde auto gekocht heeft…

Er zijn supermooie poppenhuizen in de collectie van Playmobil, maar die fase lijken de kinderen helemaal voorbij te zijn. Ik ging dus op zoek naar een ander type poppenhuis en vond er eentje waar ik zelf ook helemaal weg van ben.
Een laagbouw met een garage. In hout. Met houten meubeltjes en vrolijke kleuren. Jawel jongens, gele kussentjes in de zetels, hoe tof is dat! 

Flikflooien in de zetel

Het poppenhuis koop je leeg, met een auto en twee poppetjes, een opa en oma. Je kunt er dan nog setjes meubels bij aanschaffen om het huis te bemeubelen zoals jij dat wilt. Wij kozen voor de essentials: een slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken. Je kunt ook nog voor een kinderkamer kiezen, of extra popjes toevoegen.

Stevig ontbijtje maken

Naast het feit dat het zo lekker naar hout ruikt – ja daar word ik blij van – hou ik van de creativiteit die zo’n poppenhuis oproept. Ik weet nu al zeker dat de kinderen bordjes voor in de keuken gaan knutselen, of lakentjes voor de bedden gaan naaien.  Of wat dacht je van een schilderijtje voor aan de muur?

Tukje doen

Onze meisjes, vooral onze oudste van net zeven, voelen zich af en toe al zo oud en wijs, maar ik ben er van overtuigd dat ze dit geweldig gaan vinden. Geen batterijen, geen toeters en bellen, geen slijm en unboxing, maar een ouderwets, degelijk poppenhuis waarbij je de tofste verhalen kunt verzinnen.

En weet je wat? Ik speel gewoon mee, want ik vind het veel te leuk! 🙂

lidl

Wij kozen het poppenhuis uit bij Lidl. Levering gaat altijd vlot, tot nu toe steeds binnen de 4 werkdagen. Maar.. hou er rekening mee dat de dozen niet ingepakt zijn. Net zoals bij veel online aanbieders worden grote dozen niet meer extra verpakt voor verzending. Op zich niet erg, maar niet handig als je het bestelt als (sint)cadeautje voor je kinderen. Kies dus voor alle zekerheid levering in een pick up point of bij de buren bijvoorbeeld.

 

Related Posts

5 Comments

  1. Goeie tip van dat verpakken. Wij hadden ook van Lidl het treinstation gekocht. Gelukkig werd het geleverd toen de kinderen er niet waren .

    Ik wist trouwens niet dat Lidl zo’n cool aanbod van speelgoed had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: