De klassieker der klassiekers: een poppenkast

Een poppenkast bestaat al sinds jaar en dag. Ik kan me niet herinneren er ooit zelf een gehad te hebben als kind, maar in de kleuterklasjes en de lagere school heb ik er zeker nog mee gespeeld.

In de klassen van onze jongste twee kinderen spelen ze ook regelmatig poppenkast. Ideaal om de fantasie te stimuleren, ze uit te nodigen om verhalen te verzinnen en gewoon.. omdat het zo tof is.poppenkast

Toen de sint vandaag voor het eerst de schoentjes vulde met mandarijntjes en letterkoekjes – de kinderen mogen 1 keertje eerder hun schoentje zetten voordat het 6 december is – bracht hij ook een poppenkast.

Ik twijfelde eerst of onze kinderen het nog alle vier tof zouden vinden, maar die vrees was nergens voor nodig. Het feit dat er vier handpoppen bij zaten, maakte dat ze meteen samen achter de poppenkast kropen om een verhaal te verzinnen.

De draak verslond de prinses, de politie kwam alles oplossen en toen dat allemaal niet lukte, sleepten ze er nog een hele resem barbies bij.

Onze jongste zoon vond het al snel niet meer interessant om mee te spelen, maar vervulde zijn rol als publiek met veel enthousiasme terwijl de rest een ‘showtje’ opvoerde.

Om maar te zeggen, een poppenkast is een topidee voor jonge kinderen en hun ouders!

Wij hebben een poppenkast uit de Lidl-webshop. Het is een compact model, compleet met gordijntjes en 4 handpoppen, dat niet heel veel opbergruimte nodig heeft. Het geheel is erg licht en makkelijk te verplaatsen.

lidl, poppenkast

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: