Ik wil YouTuber worden!

Toen mensen vroeger aan mij vroegen wat ik later wilde worden, dan antwoordde ik, nadat ik de fase schooljuf-prinses-koningin gepasseerd was, steevast dat ik journalist wilde worden. Het is er nooit echt van gekomen, maar schrijven blijft wel mijn passie, dus het klopte wel.

Onze oudste zoon van bijna 8, die heeft er dikwijls ook een heel duidelijk beeld over. Vorig jaar wou hij nog striptekenaar worden (hoe cool is dat!), daarna fotograaf (bedankt voor de inspiratie Pé!) maar nu weet hij het heel zeker:

Hij wordt YouTuber!

Het zit namelijk zo. Hij is helemaal verslingerd aan Minecraft. Ondertussen kent hij het spel op zijn duimpje, maar in het begin had hij best wel heel veel vragen. Echter, de Wederhelft en ikzelf snappen geen fluit van dat spel. Echt, Creepers en Zombies bouwen met virtuele blokken, mijn ruimtelijk inzicht – of vooral het gebrek er aan – liet me al snel in de steek.

youtube, minecraft, pokemon

Toen kwam het idee van een tutorial via YouTube de kop op steken. Zoonlief surfte rond en ontdekte het kanaal van DutchTuber.  DutchTuber, dat is een ongelofelijk toffe kerel die Minecraft speelt terwijl hij geen seconde zwijgt. Hij legt allerlei handigheden over het spel uit, maar hij vertelt ook random dingetjes uit zijn leven. Allemaal op die vlotte manier die zo eigen is aan veel Nederlanders :-).

you tube, dutchtuber

In ieder geval, onze zoon is er helemaal weg van. Wanneer hij op zijn tablet mag spelen, dan zet hij zijn koptelefoon op en duikt hij in een vlog van DutchTuber. Je ziet hem gewoon genieten. Dat hij ondertussen ‘freaking’ – het stopwoordje van DutchTuber –  toegevoegd heeft aan zijn dagelijkse woordenschat, nemen we er dan maar bij.

In de zomervakantie wil hij zelf ook filmpjes gaan opnemen. Heeft iemand nog tips? Volgen jullie kinderen ook bepaalde YouTubers? Welke kanalen kunnen we nog ontdekken?

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: