Puzzelen

De Krokusvakantie werd nogal stormachtig ingezet – het weer dan he, wij zijn helemaal chill- . Hoewel wij altijd van het buitenspelen, wandelen en in deze tijd van het jaar ook heel erg van het carnavallen zijn, brengen we onze tijd tijdens de voorjaarsstormen bij voorkeur toch lekker warm in huis door.

Onze jongste twee kinderen houden van puzzelen, dus dat deden we gisterennamiddag. Ze kregen elk een puzzel van 500 stukjes voor hun verjaardag en de krokusvakantie is ideaal om aan zoiets te beginnen.

Stukjes sorteren – eerst de kantjes en dan de hoekjes – kleuren bij elkaar zoeken, een high five geven wanneer er weer een stukje gevonden werd, niet normaal hoe rustgevend.

Het deed me terugdenken aan vroeger thuis, toen mijn moeder iedere winter een puzzel van zolder haalde. 3000 of 5000 stukjes, we draaiden er onze hand niet voor om. De puzzel bleef een hele winter op de tafel in de living liggen tot hij af was, iedere avond zorgvuldig afgedekt met het tafelkleed zodat de stukjes niet van plaats zouden veranderen. Duitse kastelen, een Franse Riviera , vergezichten over zee, heel Europa ging in puzzelvorm door onze handen.

We kozen het liefst van al puzzels met heel veel blauwe lucht, veel groene bossen of waterpartijen. Kwestie om het vooral niet te makkelijk te hebben – strebertjes, wij? – .

En nu zit ik met mijn eigen kinderen te puzzelen. Nog geen afbeelding van Schloss Neuschwanstein in de sneeuw, maar een puzzel van The Great British Bake Off en Disney. Andere afbeelding, zelfde gevoel. “It’s a little bit of  history repeating”, zou Shirey Bassey zingen.

Fijne zondag!

Related Posts

5 Comments

  1. oooh heerlijk is dat toch, zo dagenlang aan 1 grote puzzel verder werken. Ik heb als kind ook een Neuschwanstein puzzel gehad.

    Mijn kinderen leken eerst niet zoveel te hebben met puzzels, maar nu begint de interesse toch wat te groeien maar we zitten nog maar aan puzzels van 100 of 200 stukjes (met hulp). Het geduld voor helemaal alleen of nog uitdagender puzzels aan te vangen is er nog niet.

  2. Heel leuk Annelore deze twee kinderen bezig te zien met hun puzzelwerk bij dat slechte weer buiten. Mag ik vragen wat de twee oudsten dan doen om zich bezig te houden bij dat weer!! Toch gaan karnavallen ?? Groetjes Linda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: