Marcel en Jeanine

Wonen in Oostenrijk, of toch in ieder geval in de regio die wij uitkozen, betekent ook heel veel sneeuw. Sommigen vinden dat verschrikkelijk, anderen vinden het fantastisch tijdens de wintervakanties en wij genieten er iedere dag met volle teugen van!

We hebben het geluk ruim te wonen en een grote oprit hebben. Je weet wel, voldoende plaats voor onze gasten en zo. (want he: reclame voor onszelf: FeWo Berk is the place to be voor zomer- en wintervakanties!). Een grote oprit betekent in ieder geval ook veel sneeuw ruimen.

Concreet houdt dat op weekdagen, waarbij we vroeg weg moeten voor school en werk, in dat de wekker om 5 uur staat. Dan kijken we even buiten om te inventariseren of er geruimd moet worden of niet. Dit winterseizoen kwam het nog maar twee keer voor dat we moesten sneeuw scheppen in de morgen, dus je hoort ons niet klagen.

Valt de sneeuw wanneer we allemaal thuis zijn, dan maken we er een familieactiviteit van. Samen sneeuw scheppen. Om het snelst, patroontjes maken in de sneeuw, lekker met de honden er bij. Noem ons gek, maar we vinden het echt niet erg.

We hebben dan ook trouwe compagnons bij het scheppen, Marcel, Jeanine, Olive en Igor. Jawel, onze sneeuwscheppen hebben namen. Zot zijn doet geen zeer.

Marcel en Jeanine zijn al wat ouder en stonden hier toen we het huis kochten. Igor is een stevige kerel en Olive ons paradepaardje: super licht maar heel sterk.

Nu hebben we nog twee sneeuwscheppen over. Houten steel, zwarte kunststof schep. Hoe zullen we deze gaan noemen?

Welke huishoudelijke apparaten geven jullie een naam? Klassiekers zijn de robotmaaiers en de -stofzuigers, maar misschien geven jullie de krultang ook een naam? Laat het weten in de reacties.

De letters maakte ik met mijn Cricut Explore 3 , nog altijd een van mijn favoriete speeltjes. Geen sponsoring of zo – jammer genoeg – , maar echt zo’n fijn apparaat voor de hobbyknutselaar zoals ik.

Related Posts

4 Comments

  1. Er is natuurlijk R2D2 de robotstofzuiger en onze GPS heet Lucy (op z’n Engels). Ik herinner me dat dat de naam van de stem was van onze eerste GPS.
    Andere dingen met een naam kan ik niet meteen bedenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: