Warm blijven tijdens de winter

Het is hier koud in Oostenrijk. Barkoud. Dat vinden we fantastisch, die staalblauwe lucht en dan de knisperende sneeuw onder onze voeten. Binnen kunnen we ons lekker verwarmen, maar we vinden het ook fijn om met het hele gezin en de honden uren in de sneeuw te wandelen of te spelen. Dan is het belangrijk om ons goed aan te kleden. Misschien trek jij deze winter ook naar de bergen? Dan vertel ik je graag hoe wij ons warm houden als het sneeuwt en de temperaturen ver onder nul zakken.

Houd jezelf warm

Wanneer we ‘s morgens opstaan, dan kijken we gelijk uit het raam om te zien of het gesneeuwd heeft. We springen dan uit bed en beginnen meteen sneeuw te scheppen, kwestie van op tijd naar werk en school te kunnen vertrekken. Uiteraard doen we dat niet onze pyjama, maar trekken we lekker warme kleren aan. Handen, voeten en oren goed warm houden, dat is het belangrijkst, want daar verlies je de meeste lichaamswarmte. Zoek tussen al je schoenen maar naar die lekker warme – en vooral waterdichte – sneeuwboots en dikke sokken om de sneeuw te trotseren.

Sneeuwschoenen houden niet alleen je voeten warm, maar maken het je ook makkelijker om in de sneeuw te wandelen en vooral om er niet in weg te zakken. Ook op je hoofd zet je een lekkere warme muts die vooral je oren goed beschermt. Nog een gouden tip voor wie naar buiten trekt bij vriestemperaturen: draag laagjes. Boven je ondergoed draag je thermisch ondergoed, met daarover nog een longsleeve en een trui. Het bovenste laagje is uiteraard een dikke winterjas of skijas. Houd je nek warm met een sjaal en draag goede handschoenen. Skihandschoenen zijn ideaal, omdat die waterproof zijn. Handig tijdens een sneeuwballengevecht ;-).

Houd je woning warm

Als het buiten erg koud is, durft die kou je huis wel eens binnen te komen langs spleten en kieren in deuren en ramen. Een ouderwetse tochthond is hiervoor een effectieve oplossing, vooral nu het plaatsen van onze nieuwe ramen uitgesteld wordt tot na de winter. Als het zonnetje binnen schijnt, geniet je daar optimaal van, maar zodra het begint te schemeren koelt het snel af. Gordijnen of rolluiken dienen als extra laagje isolatie en houden de warmte dus binnenshuis. En onze houtkachel, daar zouden we al helemaal niet meer zonder kunnen!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: