10 random dingen

Er valt zo veel te delen met jullie, zo veel te schrijven, maar tegelijk vliegen de dagen hier zo snel voorbij, dat het er bij in schiet om heel veel te bloggen. Maar hé, dat komt wel weer.

Daarom voor nu: 10 random dingen die ons de afgelopen tijd bezighielden:

1. TV

We zitten in de fase dat we met het hele gezin samen een serie of een programma kunnen kijken. Wat een evolutie na jaren van Plop, Dora, Power Rangers en die dingen. We keken de afgelopen weken naar “De Verraders” en naar “The Masked Singer”.  Nu deze afgelopen zijn, zitten we voor het eerst met z’n zessen volop in “De Mol” en “The Voice Kids”. Af en toe houden we een filmavond (Red, nu op Disney +  is echt een aanrader!) en ook Harry Potter passeerde al de revue. Die Harry Potter trouwens, die keken we in het Duits. De kinderen draaiden er hun hand niet voor om, Rob en ik waren gesloopt na de film!

En over een paar weken is het songfestival. Vooral Virginie is echt de dagen aan het aftellen, dus we gaan er iets gezellig van maken! En nu we drie landen hebben om voor te supporteren, is de kans hopelijk aanwezig dat er toch minimaal 1 doorstoot naar de grote finale.

2. Kringloopgelukjes

Een echte kringwinkel heb ik hier in de buurt nog niet ontdekt, maar toen ik afgelopen week las dat een almrestaurant zijn inboedel verkocht omwille van een nakend pensioen, begon het toch te kriebelen. Zaterdag reden we er heen en we konden nog een retro servies en decoratie voor onze eigen Ferienwohnung op de kop tikken. We raakten aan de babbel met de eigenaresse en voor we het wisten stonden we een uur te praten over “het leven”. De max.

3. Hello Fresh

Sinds een paar weken doen we van Hello Fresh, je weet wel, de maaltijdboxen. In België deden we dat ook af en toe eens en dat beviel wel. Geen boodschappen doen en eens andere dingen eten dan de standaard gerechten waar je vaak naar terug grijpt, het voelt als een soort traktatie voor onszelf.

hello fresh

4. Verhuizen

Op 1 juli krijgen we de sleutel van ons huis, dus stilletjes aan beginnen we al wat in te pakken. Leesboeken, winterkleren,… We kochten al een barbecue die bij de gasten op het balkon komt te staan en hebben al de eerste gesprekken gehad met een specialist die ons kan adviseren bij het aanvragen van vergunningen en subsidies. De voorpret is zo fijn en we staan echt te popelen om er te gaan wonen. Nog even geduld…

5. Pasen

Het paasweekend brachten we door in Nederland. We brachten blitzbezoekjes in ons oude dorp, wilden bij iedereen veel langer blijven praten maar hadden niet voldoende tijd, zagen onze familie, gingen naar een voetbalmatch van PSV, deden uitgebreid boodschappen bij het Kruidvat en de Albert Heijn, de kinderen gingen elk bij hun beste vriendje of vriendinnetje spelen en op zondag reden we weer naar huis. Paasmaandag waren we gesloopt, maar wat hebben we genoten! En nu hopelijk de volgende keer iedereen hierheen i.p.v. wij naar Nederland/België. 🙂

6. Sporten

Na een winter vol skiën, schaatsen en een initiatie snowboarden, zijn we helemaal overgeschakeld op de zomersporten. Rob sprong al weer op de racefiets, de kinderen haalden de mountainbikes en skeelers boven en ik, ik blijf wandelen. In september nemen de kinderen alle vier deel aan de Mountain Kids Trail van de Nassfeld Sky Trails, gewoon, omdat het kan en omdat ze er zin in hebben. Elizabeth telt af tot het moment dat ze buiten mag gaan klimmen, maar in afwachting daarvan gingen we naar Kle-Sch, de nieuwe klimhal hier in het dal.

7. Knutselen

Omdat we nog niets in ons huis kunnen doen, probeer ik alvast zoveel mogelijk voorbereidend werk te doen. Ik vind het zelf heel erg leuk om, wanneer we ergens aankomen, een klein welkomstpakket te krijgen. Je weet wel, met wat vaatwastabletjes, handdoeken, een infomap etc.  Wij voorzien voor alle kinderen een bellenblaas (in de zomer) en kleurpotloodjes (in de winter),  Voor de volwassenen voorzien we een zakje met regionale zoetigheden. Het zijn eigenlijk uitdeelcadeautjes die je bij een communie of verjaardag geeft, maar ze kunnen dus ook perfect in een welkomstpakket. Ik vond ze, zoals altijd, bij Smartphoto,  en personaliseerde ze met mijn Cricut.

8. Cricut

Ik heb al een paar jaar een kleine Cricut, voor kleine projecten en nu werd ik door man en kinderen verrast met een Cricut Explore voor grote projecten. Zotcontent, echt. Zelf gekocht ook, niet gesponsord, voor mocht je het je afvragen. De volgende regenachtige dagen zullen dus gespendeerd worden achter dit nieuwe apparaat. De creabea in mij staat te popelen van ongeduld!

9. Teken

Vieze beesten, ugh. Er zitten er hier zoveel dat hier zelfs aangeraden wordt om een Zeckenimpfung te nemen, een vaccinatie tegen teken dus. Wanneer we met de honden het bos in geweest zijn, kammen we standaard hun vacht en het is zot hoeveel teken we er dan uit halen. Gisteren liep er na het wandelen eentje over Rob zijn buik en gisterenavond zat er een in Roeland zijn nek. Over twee weken krijgen we de tweede vaccinatie, dan zullen we toch al iets geruster zijn. Tot die tijd is het checken checken checken.

10. Voetbal

Onze oudste heeft een ongelofelijke passie voor voetbal en het laatste jaar dan specifiek voor Liverpool. Zo komt het dat we (lees: vader en zoon) de laatste weken een paar keer per week voetbal zitten te kijken en dat het al Champions League en Engelse competitie is dat hier de klok slaat.

Ja, zelfs in de auto wordt er gekeken 🙂

 

Hoe gaat het met jullie? Pasen, communiefeesten, lentefeesten achter de rug? Bezig aan de grote lenteschoonmaak of nog aan het ontwaken uit een winterslaapje?  

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: