Spaghetti-Quiche zeg je? Ja. Onze oudste dochter moest voor school lezen en vond er niet beter op om recepten te gaan lezen. Lezen is lezen toch?
Spaghetti-Quiche is het beste van twee werelden. Pasta en quiche, ik bedoel, wie wordt daar nu niet blij van? En ideaal voor mensen met last van keuzestress, zoals ondergetekende, dat ook.
Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
150g gekookte spaghetti
70g kerstomaten
250g zure room
3 eieren
100g diepvrieserwtjes
100g geraspte kaas
3 eetlepels peterselie
Hoe maak je het?
- Rol het bladerdeeg in je springvorm. Hier in Oostenrijk is vers bladerdeeg meestal rechthoekig, maar het gaat natuurlijk ook perfect met een ronde vorm. Prik in de bodem met een vork hier en daar gaatjes.
- Kluts de eieren met de zure room en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
- Verdeel de spaghetti, de erwten en de helft van de kaas over het bladerdeeg. Overgiet dit met met het eiermengsel.
- Beleg het geheel met gehalveerde kerstomaten en strooi er de rest van de kaas over.
- Laat 45 minuten bakken op 200 graden. Idealiter laat je het daarna nog 10 minuten rusten, maar dat geduld hadden we niet. oeps.
- Bestrooi met gehakte peterselie en dien op. Of leg er een blaadje basilicum op, dat kleurt ook zo mooi 😉
Smakelijk!
Zalig idee! Ga ik eens uitproberen 🙂