CKF #16: Pannenkoekenfeest

Pannenkoeken zijn alijd een succes. Omdat ze zo lekker zijn, omdat het zo lekker ruikt en omdat je altijd wel alle ingrediënten voor het beslag in huis hebt. Wij – de kinderen en ikzelf – vinden het heerlijk, de Wederhelft vindt er niets aan. Dus bak ik op woensdagmiddag regelmatig al eens pannenkoeken. Het vraagt enig geduld van de kinderen en wat doorwerken van mij, met twee of drie pannen tegelijk, om iedereen op tijd van pannenkoeken te voorzien. Vers gebakken zijn ze immers het lekkerst vinden wij. Tijdens het bakken door is het hopen dat niet een van de kinderen de hele pot suiker of stroop over een pannenkoek giet en na het pannenkoekenfestijn heeft de keukenvloer een grondige poetsbeurt nodig. Maar los daarvan, zijn pannenkoeken altijd een beetje een feest.

Deze week zorgden Fred&Ed voor de pannenkoekenmix en het lekkers voor er op, dus ik had geen excuus om geen pannenkoeken op tafel te toveren.    IMG_1544[1]

In het principe gebruiken wij nooit pannenkoekenmix, beslag is immers snel genoeg zelf gemaakt. Toch moet ik toegeven dat de smaak van deze pannenkoeken echt lekker was. Met enkel toevoeging van 2 eieren en melk krijg je een beslag dat precies zoet genoeg is en precies vet genoeg zodat ze mooi goudbruin gebakken konden worden.

IMG_1541[1]

 

De eerste pannenkoeken werden belegd met de hagelslag en de caramelpasta. De hagelslag was een groot succes. Nog niet zo zeer om de smaak (die prima is overigens) maar omwille van de discobolletjes die in de verpakking zitten. Die dingen zijn hier de reden voor een klein vreugdedansje rond de tafel.

De caramelpasta werd ook gesmaakt, maar won het niet van de hagelslag, ondanks de leuke knijptube. IMG_1540[1]

 

Ben ik fan van de pannenkoekenmix? Ja en  nee. Het waren lekkere pannenkoeken. Het is handig dat je niets hoeft af te wegen, maar dat je enkel eieren en melk moet toevoegen. Het nadeel voor ons gezin is dat zo’n pak te klein is om voor iedereen voldoende pannenkoeken te bakken. Mocht er ooit een familiepak op de markt komen, dan zou ik het misschien wel in huis halen voor noodgevallen.

Ben ik fan van de hagelslag?  Ik ben zelf geen hagelslageter, maar de kinderen (én de Wederhelft) waren enthousiast. Discobolletjes for the win.

En wat met de caramelpasta?  Heerlijk! Ik weet het, het is een grote suikerbom, maar o zo lekker.  Ik gebruikte het al om mijn havermoutontbijt ’s morgens iets zoeter te maken. Het kan dus zeker niet alleen op de pannenkoeken.

De producten van Fred & Ed zijn in Nederland in de meeste supermarkten verkrijgbaar, in België vind je ze terug bij Albert Heijn.

*Wij kregen deze producten gratis maar dit beïnvloedt onze mening niet. We hebben zelf al jaren Fred&Ed Rockies in huis voor op de boterham!*

 

15 weken lang deelde ik met jullie onze succesrecepten. Sommige recepten konden op veel enthousiasme rekenen, zoals de Griekse preistamppot, andere werden iets minder enthousiast onthaald. Spinazie blijkt ook bij veel volwassenen niet hoog op het lijstje van favoriete groenten te staan :-). De lente begint in onze neus te kriebelen, dus CompleetGeluk trekt naar buiten. Vanaf april kun je op zaterdag de lekkerste meeneemgerechtjes voor een heuse lente- of zomerpicknick vinden!  

Related Posts

3 Comments

  1. Oh het ziet er allemaal lekker uit. Ik moet toegeven, als wij pannenkoeken maken is dat vaak uit zo een pakje, deze van Fred&Ed gebruikte ik nog niet dus die wil ik wel eens proberen. De caramelpasta is voor mij gevaarlijk, ik eet ontzettend graag caramel dat ik er waarschijnlijk ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds van zou eten en dan nog de tussendoortjes niet vergeten. 😉

  2. Ik haal soms de pannenkoekenmix van Aveve in huis omdat ze ook meergranen en andere soorten hebben. Als ik zelf pannenkoeken bak, is het vaak met boekweitmeel. Ook erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: