Eten als het warm is: deze taco’s zijn ideaal!

Jongens toch, 38 graden 41 graden!

Op van die warme dagen smelt onze eetlust letterlijk weg. Toch proberen we nog zoveel mogelijk gezonde maaltijden op tafel te toveren. En die wisselen we dan graag af met smoskes, barbecue en frietjes met een slaatje. Toppers, vooral bij tropische temperaturen, dat zijn onze taco’s.

Inspiratie vonden we ooit bij HelloFresh. Een hele tijd geleden bestelden we af en toe zo’n maaltijdbox en de lekkerste recepten maakten we achteraf zelf nog vaker opnieuw, weliswaar aangepast aan de smaak van ons gezin. Lees: minder pikant en met nog meer groenten.

Maar die taco’s dus.

Taco’s zijn harde schelpen die je opvult. Dat opvullen gebeurt met alle mogelijk denkbare ingrediënten naar keuze en het mooie is dat onze kinderen plots allerlei groenten gaan eten, puur omdat ze het zelf kunnen opscheppen. I-de-aal!

hellofresh

Wat heb je nodig? Tacoschelpen (wij rekenen er twee per persoon), gehakt, avocado, paprika, tomaat, komkommer, mais, ui, (geraspte kaas), zure room en kidneybonen. Voor de rest kun je er eigenlijk alle restjes groenten, vlees of vis aan toevoegen. Ideaal ook om overschotjes weg te werken.

Hoe maken wij het klaar? We rullen het gehakt en brengen het op smaak met paprikapoeder en peper. Uitjes worden gefruit tot ze glazig zijn en de andere groenten worden in kleine blokjes gesneden. Wanneer alles klaar is, zetten we het in kleine kommetjes op tafel. Ondertussen werden de tacoschelpen een 5-tal minuten in de oven verwarmd, dat maakt ze nog knapperiger en geeft een betere smaak.

En het opvullen? Iedereen krijgt een lege tacoschelp en bestrijkt die aan de binnenkant met een dun laagje zure room. Daarna vult iedereen zijn eigen schelp met de ingrediënten naar keuze. Onze regel is dat er minimaal 3 verschillende soorten groenten opgeschept moeten worden vooraleer het gehakt er bij mag.

Zo eenvoudig, zo snel klaar en ongelofelijk lekker. Bovendien voelt het altijd een beetje als een feestmaal, zo met die kommetjes op tafel. Daarenboven scoor je bij kinderen altijd punten als ze met hun handen mogen eten.

Wintervariant:  In de winter bestrooien we de taco na het vullen nog met geraspte kaas. De taco gaat daarna een paar minuten onder de grill. Om duimen en vingers bij af te likken!

Variant: Hou je meer van tortilla’s dan taco’s omdat die zacht zijn, dan kun je enchiladas maken. Hetzelfde principe, ook leuk voor de afwisseling.  Zowel taco’s als enchiladas zijn ook in hun vegetarische variant erg lekker. De hoeveelheid aan groentjes zorgt er voor dat je het vlees of de vis niet mist.

Delen jullie een succesrecept voor tijdens deze hittegolf? Geven jullie soms een eigen draai aan een bestaand recept?

Related Posts

8 Comments

  1. Ziet er lekker uit en ideaal dat de kinderen zo ook meer groenten eten. Geef altijd een eigen draai aan recepten, want heb een moeilijke eter als partner.

  2. Grappig is dat ik in Mexico altijd zachte taco’s at, blijkbaar heten ze hier tortilla”s. Maakt niet uit, blijft altijd een lekker maaltje. Lekker simpel met sla, gefruit uitje en gehakt. Hier ook favoriet, krijg gelijk trek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: