[Recept] Gevulde pompoen

Toen onze dochter 10 werd, mocht ze zelf kiezen wat we gingen eten. Naast de frietjes op zaterdag, koos ze voor gevulde pompoen op zondag. Ik liet er al wel eens vaker foto’s van zien, dus daarom vandaag, op algemene vraag, het recept voor gevulde pompoen met (lams-)gehakt en feta.

Ingrediënten ( voor 4 personen ongeveer)

  • Pompoen. Wij namen van die mini-pompoentjes en rekenden een halve per persoon.
  • 1 ui
  • knoflook, rozemarijn, tijm, chilipeper en currypoeder
  • 1 theelepel honing
  • 150g feta
  • 600g (lams-)gehakt.  Wij kozen voor gemengd gehakt, niet iedereen binnen ons gezin is even grote fan van de smaak van lamsvlees.
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 theelepel suiker.

Hoe maak je het?

Je begint met het afsnijden van het hoedje van de pompoen. Daarna kun je hem helemaal uithollen. Bestrijk de binnenkant van de pompoen met olijfolie en bestrooi overvloedig met zout. Wij deden dat iets te weinig, waardoor het een beetje flets van smaak was.

Het gehakt meng je met alle kruiden, de feta en de honing. De pompoenen vul je op met dit mengsel.

Giet de wijn en de suiker in de kookpot en plaats de pompoenen er in. Deksel er op en een uur op het vuur zetten.

Wij maakten dit recept klaar in onze Dutch Oven en verdeelden 1/3de van de briketten onder de kookpot en 2/3de op de kookpot. Wil je dit gewoon in de oven klaarmaken, dan lukt dat zeker ook. Neem een gietijzeren pot en reken voldoende tijd om alles gaar te laten worden.

Tips

Tip 1: Wanneer de pompoen helemaal gaar is, kun je die met schil en al opeten.

Tip 2: Wij maakten er gewoon gekookte aardappelen bij. De pompoen is behoorlijk sappig, dus dan is er geen behoefte meer aan gratinaardappelen of zo.

Tip 3: Wees niet bang om de pompoen goed af te kruiden, dat maakt hem eens zo lekker.

Ons verdict?

De gevulde pompoen was erg lekker, het gehakt ook, maar in ons geval niet voldoende gekruid. Een volgende keer zouden we er ook minder vlees voor gebruiken, maar er voor kiezen om door het gehakt groenten te mengen (paprika, champignons, …) en het gerecht zo rijker te maken.

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: