Zomerse groenteboost in een handomdraai

Wanneer het warm is, dan is de zin om te koken meestal iets minder. Broodjes gezond passeren hier al wel vaak de revue, maar een warme maaltijd, da’s voor mij toch echt wel de favoriete maaltijd van de dag.

Onze tip voor de zomer: gegrilde groenten met rode linzen. Een groenteboost, snel klaar en succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?

Voor het gerecht op de foto gebruikten wij 2 rode uien (want zoeter van smaak dan gewone),  1 wortel, 2 rode paprika’s, 1 courgette, 1 zoete aardappel en 2 knoflookteentjes. De koude salade bestond uit komkommer en tomaten. Voor linzen rekenden we 50g per persoon.

Hoe maak je het?

Snij de groenten in stukken van gelijke grootte en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. De knoflookteentjes leg je ongepeld in de schaal.

Laat alles 20 minuten op 200 graden bakken. Schep halverwege eens om.

Na ongeveer 20 minuten zijn de groenten beetgaar. Vis de knoflookteentjes uit de schaal en pel ze. Plet ze en meng  door de groenten.

De linzen laat je ondertussen koken in water met een kruidentuiltje/bouillonblokje voor extra smaak. Na het koken spoel je ze met koud water en meng je ze door de groenten.

Wij eten dit gerecht met nog wat komkommer, tomaatjes en sla en knoflookbroodjes.

Smakelijk!

Tip:  Maak je een ruimere portie, dan kun je de restjes de volgende dag perfect koud meenemen als lunch of gebruiken als salade bij de barbecue.

 

 

 

 

Related Posts

10 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: