Aardappelen saai? Probeer deze eens!

Aardappelen, ik ben er zot van.  Puree, gebakken, frietjes, gratin in de oven,… heerlijk. Wij maakten een paar maanden geleden voor het eerst Hasselback aardappelen en die zijn om duimen en vingers bij af te likken!

Hoe dan?

  1. Neem 1 grote aardappel per persoon. Wij kopen hier altijd frietaardappelen voor, maar het kan natuurlijk met iedere aardappel. Tip: Kies aardappelen die ongeveer even groot zijn, dan zijn ze ook op hetzelfde moment klaar.
  2. Was de aardappelen, schillen hoeft niet.
  3. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, maar zorg dat je hem niet helemaal doorsnijdt. Tip: Voor het gemak kun je de aardappel tussen twee snijplanken klemmen, dan snij je nooit te diep.
  4. Leg de aardappelen met de inkepingen naar boven in een ovenschaal.
  5. Bestrijk ze met kruiden- of lookboter en strooi er rijkelijk peper en zout over. In de ovenschaal leg je nog een takje rozemarijn en tijm als je die in de tuin staan hebt. Je kunt er nog geraspte kaas over strooien, maar dat vonden wij persoonlijk niet zo’n meerwaarde voor het gerecht.
  6. De aardappelen zijn gaar na ongeveer 45 minuten op 220 graden, afhankelijk van het formaat van je aardappel. Tip: Overgiet ze halverwege de baktijd nog eens met de gesmolten boter, dan drogen ze niet uit en zijn ze goed doordrongen van de kruiden/look.

Wij aten ze al een paar keer bij de barbecue, maar even goed bij een stukje vis en erwtjes. Het lijkt op het eerste zicht misschien veel werk, maar het is sneller dan aardappelen schillen voor 6 personen, dus laat dat geen belemmering zijn!

Smakelijk!

Welke lekkere aardappelrecepten kunnen jullie nog delen?

aardappelen

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: