Lunchboxinspiratie met Lidl #4

Deze keer geen tips voor een creatieve brooddoos, maar tips voor gevarieerde snacks na thuiskomst van school.  Ik weet dat wij in de luxe positie zitten dat er altijd iemand thuis is na schooltijd en dat dit niet bij iedereen haalbaar is. Misschien kun je deze tips dan gebruiken op zaterdag na de voetbalmatch of op zondag na de Chiro – want jong, daar komen ze toch uitgehongerd van thuis! –

Hieronder vind je mijn tips voor lekkere en snelle tussendoortjes.

1. Frozen yoghurt

Wij hebben altijd vers fruit in huis, maar ook steeds een aantal zakken diepgevroren fruit. Handig bij acute trek in een smoothie of frozen yoghurt.

Gooi het diepgevroren fruit in de blender en voeg er koude melk aan toe. Mixen en klaar. Lekker, echt een traktatie en boordevol vitamines.

Tip: Hou je niet van frozen yoghurt, laat het fruit dan eerst wat ontdooien of combineer diepgevroren fruit met vers fruit. Dan krijg je een smoothie in plaats van frozen yoghurt.

Tip: Frambozen zijn zuriger van smaak dan aardbeien, zorg voor een goede verhouding.

Tip: Heb je overrijpe bananen en wil je het bananenbrood uit de volgende tip niet maken? Leg ze gewoon in de diepvries. Ideaal voor smoothies en frozen yoghurt.

2. Bananenbrood of -cake

Bananencake is geweldig om verschillende redenen. In de eerste plaats omdat het zo lekker is. Bovendien is het dé manier om van overrijpe bananen af te raken en het is perfect op voorhand te maken. Sterker nog, een dag na het bakken is de cake op z’n lekkerst vinden wij. Wij volgen allerhande recepten, maar deze keer gebruikten we dit recept.

Tip: Gebruik honing of dadels in plaats van suiker. Sowieso heb je weinig suiker nodig door de van nature zoete smaak van de bananen.

Tip: Je kunt eindeloos variëren. De cake op de foto is een chocolade-bananenbrood.  Je kunt ook een natuur bananenbrood maken of een chocolate chip bananenbrood.  Heb jij favoriete combinaties?

3. Carré confituurtje

Ok, dit is niet de meest gezonde naschoolse snack, maar het is zoooo lekker! Bovendien kost het amper 15 minuten om het te maken.

Koop een pak bladerdeeg. Je kunt het ook zelf maken, maar kant en klaar is ideaal na een drukke werk- en schooldag. Rol het deeg uit en snij de kanten af zodat je een vierkant overhoudt. Maak op 1 cm van de rand een inkeping met een scherp mesje.  Bestrijk daarna het deeg met confituur naar keuze. Wij kozen voor aardbeienconfituur. 

Snij slierten van het afgesneden deeg en leg deze rastergewijs over de confituur en bestrijk deze met losgeklopt eigeel. Dat geeft een mooie glans. 10 minuten in de oven en smullen maar!

Tip: Je kunt variëren met iedere soort jam. Klassieker is uiteraard de abrikozenconfituur, maar eigenlijk is alles wel lekker.

5. Citroenlimonade met een vleugje gember

Onze kinderen drinken op school water en als ze dan thuiskomen willen ze graag iets anders. Een glas melk of een kom soep is lekker, maar regelmatig maak ik ’s morgens een kan citroenlimonade. Het klinkt ingewikkelder dan het is, geloof me.

Snij een citroen in plakjes en doe ze in een waterkan. Voeg er enkele lepels honing aan toe en rasp een klein beetje gember over de citroen. Giet de kan daarna vol met kokend water. Laat afkoelen en serveer met ijsblokjes.

Tip: Koop een bio-citroen, dan hoef je die niet te schillen.

Tip: Wees niet te gul met de gember. Gember is lekker maar heeft een erg overheersende smaak.

Tip: Op koude dagen maken we van de citroenlimonade citroenthee. Hetzelfde proces, alleen drink je er al van nog voor het afgekoeld is. Ideaal om op te warmen na een koude fietstocht naar huis.

Hebben jullie kinderen ook zo’n honger of trek wanneer ze van school thuis aankomen? Wat geven jullie ze dan?

*Deze reeks kwam tot stand in samenwerking met Lidl, die steeds meer inzet op gezonde en duurzame voeding. De producten om de lunchboxen te maken werden deels gesponsord. Wij kiezen als groot gezin ook zonder samenwerking bijna altijd voor Lidl, omwille van de goede prijs-kwaliteit en het steeds aantrekkelijker wordende assortiment*

 

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: