Dagboek Oostenrijk 11 – 20 oktober: een jarige in huis!

Dagboek van een avontuur. Omdat we ons later waarschijnlijk af en toe af gaan vragen hoe we dat ook al weer allemaal gedaan hebben.

11-14 oktober

Elke ochtend weer verwonder ik me er over hoe snel alles hier verandert. Je kijkt buiten, geniet van de bergen, knippert met je ogen en plots hangt er dichte mist. Of omgekeerd natuurlijk. Het is hier zo’n mooi schouwspel wanneer je simpelweg uit het raam kijkt.

7u13
7u53
8u02

 15 – 16 oktober

Op 17 oktober is Virginie jarig. We besluiten deze eerste verjaardag in Oostenrijk maar volledig uit te breiden naar een verjaardagsweekend en starten er op vrijdag na school al mee. Samen een film kijken met hapjes en drankjes. Virginie geniet.

Op zaterdagochtend wordt ze door haar broers en zus verrast: nieuwe cactusjes. Ze ploft nog net niet uit elkaar van blijdschap. Hartjes voor de broers en zus die stiekem samen naar de winkel gingen om een cadeautje uit te zoeken <3.

We hebben een traditie dat de jarige mag beslissen wat er op het menu staat die dag – of in het geval van Virginie, het hele weekend – . Ze wou heel graag frietjes. We hadden gehoord dat er bij de Millstätter See een echt “frietkot” staat, waar je ook de typisch Belgische snacks kunt bestellen. We reden naar Döbriach en smulden van de heerlijkste frietjes en viandellen bij Pitstop-snacks. Zot hoe we dat toch al gemist hebben na amper 2 maanden Oostenrijk. 

We wandelen langs de oever van de Milstätter See, laten de honden zwemmen en genieten van de herfstzon terwijl de kinderen zich nog eens ouderwets uitleven in een speeltuin.

17 oktober

Vandaag is ze dan echt jarig. Virginie is 10! We blijven rond huis hangen, spelen spelletjes en maken gevulde pompoenen klaar in onze Dutch oven. Ja, het recept volgt morgen, ik beloof het!  We sluiten het weekend af met geroosterde marshmallows op het vuur. Een andere verjaardag dan anders, maar zeker net zo fijn en met heel veel aandacht voor de jarige.


Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: