Dagboek Oostenrijk: juni 2022

Jaja, ik loop gigantisch achter, ik weet het. Maar hier alsnog het dagboek van de maand juni.

Juni, de laatste maand in ons huurhuis, de laatste maand aftellen naar onze eigen plek, naar FeWo Berk!

Juni was dus vooral een maand van inpakken, praktische dingen regelen bij de gemeente en voorbereidingen treffen. Juni was echter ook een maand van heel veel andere leuke dingen.

We wandelden massaal veel. Wandelen bracht, zoals altijd, rust in ons hoofd en zorgde voor de broodnodige gezinsmomenten tussen het inpakken door.

Het Gipfelkreuz Kammleitn (Nassfeld)

We trokken er op uit als gezin, maar we splitsten ons ook regelmatig op. Zo fietste Rob met Roeland voor het eerst van de grens naar Venzone in Italië, terwijl ik met de andere 3 kinderen en de honden hetzelfde traject met de auto deed. Zij genoten van de idyllische uitzichten die ze tegenkwamen, wij proefden Italiaanse ijsjes en zochten de leukste pizzeria uit.

Venzone (Italië)

En over pizza’s gesproken; de kinderen trakteerden ons op een zondag op de eerste pizza’s van Zum Alois van het seizoen. Hoe lief was dat!

En nu we toch over eten en drinken bezig zijn… We gingen verschillende keren aardbeien plukken. We maakten cake, jam, smoothies en voor het eerst ook schnapps. Deze staat nu nog te trekken en zou tegen oktober goed voor consumptie moeten zijn. Ik ben benieuwd!

Juni was ook de maand waarin we Bea lieten steriliseren. De ingreep verliep vlot, maar we waren toch allemaal een beetje ontdaan toen ze nog helemaal groggy van de narcose thuiskwam. Goed 24u later merkte je gelukkig niets meer aan haar en was ze weer haar vrolijke en energieke zelf. #opluchting

Virginie moest op school de fietsproef afleggen, een praktisch en theoretisch examen om haar fietsrijbewijs te halen.  Ze slaagde met glans en daarom pimpte ik haar jeansshortje. Lang leve de Cricut!

Mooier weer betekende ook weer veel tijd doorbrengen aan de Presseggersee. Het water warmde in sneltempo op en het was echt genieten aan het water. Na een werk- of schooldag het water in duiken, we deden het in België nooit, maar hier profiteren we maximaal!

Rob haalde trouwens ook nog zijn heftruckrijbewijs. Drie volle dagen opleiding en daarna een examen. Nooit gedacht dat hij dat ooit nog zou moeten doen!

Een oud hotel in de buurt wordt binnenkort afgebroken. De stad besliste om er een “Afbraakparty” te houden. Voor 1 dag werden de deuren van het hotel open gezet. Je mocht er alles meenemen wat je maar wilde, tegen een vrijwillige bijdrage voor het goede doel. Naast heel wat retro serviesgoed, glazen en andere leuke spullen, tikten we ook deze hoekbank op de kop. Heerlijk, zo van die meubels met een verhaal!

Half juni werd het Klammfest in de Garnitzenklamm gehouden. Het was gezellig en we liepen veel bekenden tegen het lijf. Hoogtepunt was echter dat Elizabeth voor het eerst echt buiten kon klimmen. Ze klom tot haar armen trilden van de inspanning. Topdag!

Juni was natuurlijk ook de maand van de examens maar ook van de leuke activiteiten op school. Roeland ging op driedaagse naar Salzburg, Virginie trok voor 3 dagen naar Klagenfurt. Beiden waren ze laaiend enthousiast (en stikkapot toen ze weer thuiskwamen). Willem-Frederick en Elizabeth deden een heleboel daguitstappen en haalden daar hun hartje op.

We ruimden op, shopten spullen voor het nieuwe huis, maakten nog 1 keer de tuin van het huurhuis helemaal in orde en waren op 30 juni dan ook helemaal klaar om de sleutel in ontvangst te nemen!

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: