Sneeuwpret

We wonen in de bergen – O echt? Goh, dat was ons nog niet opgevallen 😉 -, vlakbij een skigebied. Daar kozen we bewust voor. Niet alleen omdat we gek zijn op wintersport, maar ook verhuurtechnisch is het interessant natuurlijk.

Waar ligt de sneeuw?

Momenteel overal. Maar echt. Afgelopen weekend viel er een pak sneeuw, dat hou je niet voor mogelijk. Hier in het dal (wij wonen op 660m boven de zeespiegel) is alles bedekt met een dikke laag sneeuw en boven op Nassfeld is het al helemaal genieten. De voorbije dagen werden we getrakteerd op een strakblauwe hemel, stralende zon en ijzige temperaturen. Ideaal om te wintersporten!

Het leuke aan Nassfeld is dat je een behoorlijk lang skiseizoen hebt. De liften openden op 7 december en als het weer een beetje mee wilt, dan kun je hier skiën tot half april. Tijd genoeg om op vakantie te komen dus. Skiën in januari is vaak koud en je hebt kortere dagen (maar is wel erg rustig), skiën in februari is vaak wat drukker omwille van schoolvakanties en skiën in maart, dat is luxe. Al net iets warmer, niet extreem druk en nog steeds fantastische sneeuw. Trouwens, iedere periode is goed om op wintervakantie te komen. Sneeuw = plezier, ongeacht in welke maand.

Wat als je niet skiet?

Dat kan. Ondergetekende krijg je namelijk ook niet op de latten. En dat hoeft ook helemaal niet. Er is zo ongelofelijk veel ander leuks te doen in de sneeuw en in de bergen. Rodelen, schaatsen, langlaufen, skitouren, winterwandelingen maken,… te veel om op te noemen. Onze kinderen skiën alle vier enorm graag en ook Rob staat nu liefst ieder vrij moment op de piste. En ik? Ik ga mee naar boven. Sneeuwschoenen aan en wandelen. Genieten van de bergen in de sneeuw. Mensen kijken op de piste. Betoverd raken door sneeuwkristallen op de rotsen, marmotten spotten en “even” de grens met Italië over wandelen. Het kan allemaal.

Kortom, het zijn hoogdagen hier. Zin gekregen om op vakantie te komen? (Want ja, dit is echt schaamteloze reclame voor onze FeWo natuurlijk 🙂 ) Stuur een berichtje en we maken een aanbieding op maat. Hier en daar hebben we nog plekjes vrij dit winterseizoen.

Ps.: de Glühwein staat al klaar!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: