Het verbouwplan: waar gaan we starten?

Op 1 juli kregen we de sleutel van ons huis. Feestje! Over het verloop van de verhuis en de eerste maand in ons huis schrijf ik binnenkort een blogpost, maar voor nu zitten we tot over onze oren in het verbouwplan en zijn we aan het genieten van de zomervakantie met onze eerste gasten.

Wat gaan we doen?

Eerst en vooral gaan we een aantal noodzakelijke renovaties doen. De nieuwe verwarming is besteld (we gaan van olie naar pellets) en we krijgen ook nieuwe ramen. Net zoals bij iedere verbouwing, gaat er ook nu weer een hele wereld voor ons open. Daar waar we destijds in België super blij waren met onze nieuwe ramen met dubbel glas, wordt nu volop ingezet op triple glas. Drielagig dus. Die houden nog meer het lawaai buiten en uiteraard is het extra isolerend. Geen overbodige luxe wanneer je in een land woont waar het in de winter diep onder nul gaat. Maar goed, ik wist niet eens dat het bestaat, dus thank god voor vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. Online glas bestellen, zelfs dat kan tegenwoordig. Voor de meerderheid van de ramen lieten we nog  heel ouderwets iemand langskomen. Je weet wel, alles goed opmeten en zo. We kozen wel online het motief van de ramen voor toilet en badkamer. Gezien we deze op de begane grond hebben, willen we toch onze privacy garanderen.

Van alle verbouwingen die we zullen doen – laten doen – , vind ik de nieuwe ramen het minst spannend. Dit deden we in België ook al eens en dat liep toen best wel heel vlotjes. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat dit hier ook zo zal zijn. Het zal aan het uitzicht van het huis ook niet zo veel veranderen trouwens, we hebben dezelfde kleur gekozen als van de huidige kozijnen, maar dan in kunststof in plaats van hout.

Bovendien voelen we nu dat sommige ramen wat klemmen bij het openen en sluiten. Niet vreemd, als je weet dat het huis 41 jaar oud is.  Jawel, je leest het goed, ons huis is in mijn geboortejaar gebouwd. Het zal fijn zijn als alles vlotjes open en dicht kan. Vooral de grote schuifdeur naar ons terras wordt erg intensief gebruikt, dus dan is het wel fijn als die smooth open en dicht gaat.

Of we ook nog andere dingen gaan doen dit najaar? Ja tuurlijk! We offeren onze berging op voor een nieuwe privé-badkamer en extra toilet. Daarnaast worden alle leidingen al gelegd om dan na de winter in de te verhuren appartementen aan de slag te kunnen. Voor de rest wordt het vooral schilderen en verder inrichten. Ik ben al volop inspiratie aan het zoeken op het internet, bijvoorbeeld op de site van Wiegers XL.  Om dan op het eind van de avond meer ideeën dan geld te hebben 😉

We hebben er in ieder geval heel veel zin in en natuurlijk houden we jullie op de hoogte van alle vorderingen!

Mocht je trouwens nog een vakantieadres zoeken voor je wintervakantie? Stuur ons gerust een berichtje voor meer informatie. We verwelkomen jullie heel graag!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: