Huwelijksreis Brazilië 2009: 14 oktober

In 2009 trouwden we. Na onze huwelijksdag vertrokken we meteen met de rugzak een maand naar Brazilië. Ik hield toen elke dag een dagboek bij. Tijdens het inpakken voor de verhuis, kwam ik het weer tegen en nu wil ik het vastleggen op de blog.

We maakten deze reis in 2009, dus gebruik het als inspiratie of ter ontspanning, maar pin ons niet vast op de juistheid van de toeristische informatie 🙂

14 oktober

We werden, ondanks de vreemde nacht, heel erg uitgerust wakker. Na het ontbijt liepen we weer naar het Parque dos Contos en slenterden we door de stad.

We liepen nog wat kerkjes binnen, maar dat kon ons niet zo bekoren. De stijl was heel typisch voor de regio: enorm veel goud en gekwelde beelden, een overblijfsel uit de tijd van de slavernij.

’s Middags lekker ao kilo gegeten en hoera! ze hadden frietjes.

Na nog wat kilometers klimmen in de stad, besloten we dat het mooi geweest was en dat we bier verdiend hadden. We ploften ons op een gezellig terrasje en bleven er de rest van de middag zitten om mensen te kijken. Tegen de avond bestelden we nog een mega pizza.

Rond half 7 waren we in de jeugdherberg en pakten we al onze spullen. Samen met een bejaard stel keken we nog naar een voetbalmatch, maar het bleef 0 – 0 en dat droeg niet echt bij tot een feeststemming.

Om half 10 pikte de taxi ons op en bracht ons naar de opstapplaats voor de nachtbus. Om stipt kwart voor 10 vertrokken we. We waren helemaal ingesteld op een hele nacht slapen, maar dat was een misrekening. Het eerste gedeelte van de weg was een aaneenschakeling van bochten waardoor we bijna misselijk werden, daarna viel de airco uit en bovendien stopte de bus ook nog 4 keer om mensen in en uit te laten stappen. Heel veel slapen zat er niet in, maar we waren wel een ervaring rijker.

Morgen:  Terug in Rio, het voelde zelfs al wat vertrouwd

Related Posts

6 Comments

  1. Wat leuk dat je zoveel posts heb gewijd aan jullie huwelijksreis. Maar het is natuurlijk ook een heel bijzondere en memorabele gebeurtenis. Op deze manier is het bijna een soort van dagboek waar je altijd naar terug kunt kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: