Huwelijksreis Brazilië 2009: 9 oktober

In 2009 trouwden we. Na onze huwelijksdag vertrokken we meteen met de rugzak een maand naar Brazilië. Ik hield toen elke dag een dagboek bij. Tijdens het inpakken voor de verhuis, kwam ik het weer tegen en nu wil ik het vastleggen op de blog.

We maakten deze reis in 2009, dus gebruik het als inspiratie of ter ontspanning, maar pin ons niet vast op de juistheid van de toeristische informatie 🙂

9 oktober

De wekker om half 7 deed toch een beetje pijn. Douchen, tassen inpakken en ontbijten en daar stond de gids ons al op te wachten. Onze bagage lieten we achter en de eigenaars van de pousada regelden dat deze in ons volgende hotel afgezet zouden worden, zo moesten wij deze niet meer ophalen.

We zaten als eerste op de bus en kregen zo nog heel veel van de stad te zien terwijl de andere toeristen opgehaald werden.

Als eerste stop van de excursie gingen we naar een soort van meer met er rond echte witte zandduinen. Mooi, maar niet zo heel veel bijzonders.

Daarna reden we door naar Praia do Forte, nog eens 40 minuten verder. Daar bleek een heel groot schildpaddenreservaat te zijn. Je kon er 7 verschillende soorten zeeschildpadden zien. Er was een groot bassin met baby-schildpadjes en zo ging het verder in verschillende bassins tot ze volwassen waren. De grootste schildpadden waren bijna een meter groot, echt waanzinnig!

We genoten er echt van en het was vooral ook heel fijn dat dit Tamar-project geen puur toeristische attractie is, maar echt een project voor het behoud van de verschillende schildpadsoorten is. Sinds 1980 werden al ruim 9 miljoen schildpadjes weer in zee gezet.

Voor we vertrokken, mochten we nog een ijsje kiezen bij een schijnbaar heel bekend ijssalon. Bij binnenkomst moest je een bakje nemen en dan mocht je zelf je ijs scheppen. Er was keuze uit 60 smaken. Keuzestresssssss!

De bus reed verder naar de Praia Guanabara en daar lunchten we in restaurant Laguna waar we besloten een streekgerecht uit te proberen: moqueca de camarao, een soort van stoofpotje van garnalen in palmolie en kokosmelk. Om duimen en vingers bij af te likken! Ook hier bestelden we trouwens maar 1 gerecht en dat was meer dan voldoende voor ons beiden.

Na de lunch staken we de straat over om een duik in zee te nemen. Na al het zwemmen in de Amazone waren we even vergeten dat de zee zout is, maar dat hadden we al snel door toen we de eerste geut water binnen kregen haha.

Op het einde van de dag werden we afgezet aan ons volgende hotel. De man aan de receptie was super vriendelijk en bracht ons gelijk naar onze kamer. Zalig! Een ruime kamer met ocean-view, balkon met hangmat en een goed bed.

We wilden toch graag nog iets ondernemen ’s avonds en gingen raad vragen aan de receptie. We kregen het adres van de “Beach Stop”, een heel populair restaurant op een tiental minuten van het hotel. Ook hier moesten we weer een taxi van en naar het restaurant nemen. We zaten een beetje in een soort van Braziliaans schlagerfestival en tijdens het eten kregen we de ene Braziliaanse smartlap na de andere te horen. Het restaurant, bijna volledig in open lucht, zat afgeladen vol. Hele fijne afsluiter van de avond!

Morgen: Chillen

Related Posts

1 Comment

  1. Wat een mooi project voor de schildpadden, in Mexico hebben we de waterdieren ook in het wild gezien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: