Huwelijksreis Brazilië 2009: 10 oktober

In 2009 trouwden we. Na onze huwelijksdag vertrokken we meteen met de rugzak een maand naar Brazilië. Ik hield toen elke dag een dagboek bij. Tijdens het inpakken voor de verhuis, kwam ik het weer tegen en nu wil ik het vastleggen op de blog.

We maakten deze reis in 2009, dus gebruik het als inspiratie of ter ontspanning, maar pin ons niet vast op de juistheid van de toeristische informatie 🙂

10 oktober

Wat.een.heerlijk.ontbijtbuffet met lekker veel keuze! Vruchtensappen, broodjes, cake, eitjes,…

We besloten om er een lekker rustig dagje van te maken. We hingen wat in en om het zwembad en lazen verder in onze boeken. De temperatuur was goed, het water heerlijk om te zwemmen.

Maar goed, onrustige zielen dat we zijn, hadden we er rond de middag toch genoeg van. We wandelden richting het strand. Het zeewater was zo helder, heel anders dan de Noordzee.

Overal waren strandtentjes en zaten mensen te genieten van een biertje en het lekkere weer.

We stapten ruim een half uur over het strand en kwamen toen langs churrascaria Laco Gaucho, een typisch Braziliaans restaurant. Er zat heel veel volk binnen, dus we besloten het er op te wagen. Het was totaal niet gezellig of sfeervol, maar het eten was zo lekker dat het alles goedmaakte.

Het principe van een churrascaria is dat je groenten en aardappelen of rijst aan een buffet opschept en dat de obers ondertussen rondlopen met grote spiesen gegrild vlees waar je dan stukjes van kunt kiezen. Ideaal voor mensen zoals ik die niet goed kunnen kiezen en liever van alles een klein stukje hebben.

Tijdens het eten keken we nog naar de voetbalmatch van Brazilië tegen Duitsland in de -21. Gelukkig won Brazilië en was de sfeer heel erg uitgelaten in het restaurant.

De rest van de dag bleven we bij het strand en tegen de avond namen we heel decadent een taxi terug naar het hotel.

Volgende keer:  regen regen regen

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: